Toppen – frukost i fjällen

Vännerna som arrangerat de pågående fjällenstrapatserna frågade oss i förväg om vi hade några önskemål kring frukostmaten på resan. Jag vet att dom alltid brukar äta gröt innan dom ger sig ut i backarna, men jag har inte varit alls förtjust i det tidigare.

Under min VLCD- period blev jag dock vän med gröt eftersom det var den enda måltiden som innehöll lite substans. Mikroskopiska havregryn och äppelbitar som gick att få att svälla en aning med rätt tillagning 😉

20130220-093604.jpg

Hårt kroppsarbetande dotterns varma ‘lyxmacka’ med smör och russin 😉

Frukosttips, utöver gröt:

 • Lättyoghurt med Axa Dinkelmüsli o russin, en halv dinkelklämma med leverpastej, gurka o tomater, grapefrukt.
 • Fullkornsvälling, bröd med messmör, hallon med keso och 5 hackade hasselnötter.
 • En mumsig helgfrukost kan gärna bestå av äggröra på rostad Fiberfranska och fruktsallad.

Jag älskar frukost och har aldrig haft några problem med att äta på morgonen, vilket jag är väldigt glad för. Det är ju så man får igång förbränningen har jag hört…

20130222-103655.jpg

Hur har ni det med morgonmål??

16 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

16 svar till “Toppen – frukost i fjällen

 1. Jag ÄLSKAR frukost! Just nu dinkelklämma med lite senap och kokt skinka. Annars gärna yoghurt med dinkelpuffar och Func müsli. Välling är väldigt gott det med. På hotell brukar jag passa på att äta fil och färsk frukt. 🙂

 2. Förr kaffe och cigg numera endast kaffe fram till 12!

 3. 1/2 dl fiberhavregryn plus 1,5 dl vatten
  lite russin
  lite salt
  Kokas 1,5 min i micron
  på med mjölk. Tada frukost=)

 4. Äter du smoothie till frukost ibland? Har blivit en vana för mig denna vecka…med massor av kiwi och andra frukter!

 5. Älskar första målet på dagen – det nästan godaste jag vet(förutom hotellfrukost då) är då en knäckemacka med kokt ägg, kaviar & ett glas kall mjölk – inga stora krav här inte 🙂

 6. Ewa M

  Frukost är det bästa som finns, Smoothie med yoghurt, kesella, banan/jordgubbar eller mango/apelsin/passionsfrukt/banan. Macka med skinka o gurka. Kokt ägg kan det bli till helgen. Kaffe
  Sedan överlever man några timmar till lunch.

 7. Har alltid haft svårt för frukost då jag aldrig är hungrig på morgonen, men jag har lärt mig att äta frukost 🙂 smoothie med kesella, yoghurt, bär, frukt, banan lite nötter. Gröt med rivet äpple och mjölk, kokt ägg, fullkornsbröd med pålägg och självklart kaffe (det viktigaste av allt haha ;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s