Nu får det vara nog med träning

Idag fick jag övertala mig själv att ha en vilodag.

Det är helt overkligt att Förste Soffpotatis Jenny Lindström behöver övertalas att endast promenera 13000 steg…

Rumpbacken

”Rumpträningsbacken” är mycket brantare än på bild…

Jag var verkligen inställd på att ge mig i kast med Löparskolans v.3 eller att åtminstone träna ett Pulspass, men jag lyckades bestämma mig för att vila idag.

De senaste åtta dagarna har jag:

 • Söndag – sprungit
 • Måndag – tränat
 • Tisdag – sprungit
 • Onsdag – tränat
 • Torsdag – sprungit
 • Fredag, söndag och söndag – åkt skidor

Och åkt skidor har den här gången inte varit nåt fjuttande med stopp för vila och överläggningar om fortsatt färdväg fyra ggr/backe utan fullt ös medvetslös nedför hela backen i ett svep! Inte heller den vanliga varianten ” fika-åka-lunch-åka-fika-åka-After Ski”…

Tonåringarna på snowboard kastade sig åt sidorna och skräckslagna småbarnsföräldrar samlade ihop sina telningar när vi fyra 50+:are (med ett undantag i form av maken som har två månader dit) susade förbi. För att fullborda vår långhelg i Tänndalen som träningsaktivitet var det noll liftkö, så inte ens där blev det någon vila.

Men i morse sade de små låren ”snääääälla, kan vi inte få ta det lugnt bara en liten dag?” och jag insåg att det vore fint att lyssna lika mycket på dem som när vi lägger träningsschema för hästen. Han skulle minsann aldrig behöva träna 8 dagar i streck… 

Som ni såg häromdagen fick jag ju ovett för min skidutstyrsel/Michelingubbe-outfit.

20130225-181528.jpg

Fina dunjackan

Jag fick dock inte bara låna perfekta skidkläder, utan min kära vän skickade med mig de precis lagom stora sportbyxorna och dunjackan hem! 

Hur ofta har ni vilodag? 

8 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Nu får det vara nog med träning

 1. När jag styrketränar – vilket jag inte gör just nu – så tränas en muskelgrupp endast en gång i veckan. Aldrig mer än så, det innebär att den muskeln vilar övriga 6 dagar och hela kroppen fick vila en hel dag per vecka. Nu när jag konditionstränar vilar jag varannan dag för benhinnorna orkar inte varje dag. Eller så vilar jag när jag har lust eller rättare sagt – när jag har olust att träna!

 2. Ann-Sofie

  En helt overklig tanke dök upp i mitt huvud igår när jag ställde mig på vågen efter några dagar hos mina föräldrar (och vågen visad minus ytterligare 1 kg): ”jag kanske måste äta lite mer så att jag inte fortsätter gå ner i vikt”!!! Helt sjukt!! Har ALDRIG förut tänkt den tanken i hela mitt liv. Så med det vill jag bara säga att man kan inte vara säker på vad hjärnan hittar på 😉 Din verkar längta efter att träna varje dag :-))
  Kram

 3. Jag vilar när kroppen behöver det dvs inga vilodagar planeras in men jag anpassar mig till dagsformen. Lyssna på kroppen men inte latmasken 🙂 Precis som du gjorde idag! Och vet du vad… Det är när jag vilat lite från en specifik ”träningsgren” som kroppen samlar energi och nya rekord sätts 🙂 Så vila du låren och sen ska du få se på löpning… Lycka till! Kram Tina

 4. För stunden blir det endast en vilodag i veckan, i början blev det på fredagar men efter lite omstrukturerande så infaller vilodagen numera på söndagar.

  Mitt huvud och min kropp är smått beroende av rutiner så det här upplägget passar mig perfekt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s