Det är ju plättlätt! Eller…?

Snön drar sig så sakta tillbaka och asfalten kryper fram på gångvägarna- ta i trä 😉

 • Solen skiner!
 • Fåglarna kvittrar!
Solskensjakt

Chichi alternerar mellan fågel – och solskensjakt

Jag går fortfarande på små moln efter min underbara fjällresa och njuter i fulla drag av att ha fått uppleva en så otrolig förändring i styrka och kondition!

Efter gårdagens vila blev det idag, som Tina – Från puppa till fjäril–  sa, ny energi i musklerna och löpningen landade på 3,7 km (inkl 2*två minuters avbrott för rask promenad, helt enligt Löparskolans lektion 3:1)

Jag är också så himla glad för mina många kloka vänner som också bestämt sig för att göra livsstilsförändringar:

 •  X som började på Itrim i april 2012 och har några gram kvar till sitt mål. Massor av promenader är det som betytt mest, liksom ett nytt sätt att tänka och må.
 • Y går sin alldeles egna väg, 10 kg på ett år i sin helt egna takt. Den stora förändringen i det fallet är ombytt träning. Målet för 2013 är ytterligare 5 kg…
 • Z som kör sitt egna race med 55 minuters promenad *2 varje dag, inga kolhydrater till middagen och ”fredags-lördagsgodis” dvs lite mindre supernyttig mat och vin dessa dagar.
 • Å som Itrimmat sedan oktober, är på sin målvikt och börjar tänka helt nya tankar för resten av livet!
 • Ä som numera skräpar ner bilen med ”Bars”-förpackningar istället för McDonalds- lattemuggar:) Nästan 9 kg på drygt 7 veckor och massor av fina nya träningsvanor!
 • Ö som kämpar i uppförsbacke ibland när resultatet inte är tydligt, men som envis som en get håller fast vid sin plan. Minus 15 kg nu och en extra push att ta sig till målet – och en bit till…
 • Q som, liksom jag, efter många års kamp med olika metoder nu satsar 120%. 6 dagar har passerat och hon säger Nu är det min tur!”
Ulriksdals Slottsträdgårdscafé

Ulriksdals Slottsträdgårdscafé- mysigt ”peppnings”ställe

Det är ju plättlätt för mig att säga ”Kom igen nu” en solig dag med fågelkvitter utan att veta hur DU egentligen har det.

Men ingen vet vad någon annan går och bär på bakom fasaden och det är bara man själv som kan bestämma sig oavsett hur mycket push, peppning eller kritik man får!

Eller hur?!?!

13 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

13 svar till “Det är ju plättlätt! Eller…?

 1. Tycker du inte att det är jobbigt att starta igen efter att du haft gåpaus i joggingen? Jag törs inte ens springa över vägar för om jag stannar för en bil kanske jag inte kommer igång igen.
  Det sitter i hjärnan va? Bara där…

  • Jag förstår precis hur du menar, men nu när jag har en ‘Löparskola’ som säger att jag ska ‘soringa-gå-springa’ så funkar det. Helt klart sitter det i huvudet när ett schema på en papperslapp kan bestämma;)

 2. Åsa

  Idag blev det dock ett stopp på McD……

  men bara vanligt kaffe och vatten, i bilen väntade en cranberry-müslibar. Mums, mycket godare än en Big M med sladdrig pommes

 3. Sant. Och det är stor skillnad på att vilja och att bestämma sig.

  kram, pernilla be

  • Javisst, jag ‘ville’ och ‘önskade’ i många, många år innan jag bestämde mig en gång för alla och ändrade om livet på de sött som krävdes istället för att bara ‘försöka’ 😉

 4. Jag brukar säga att det är stor skillnad på att ”vilja” och ”skulle vilja”.
  Kommer inte riktigt ihåg när jag kommenterade ett av dina inlägg med att komma igång med motion men nu är jag i alla fall där 🙂 Anmälde mig till Tjejmilen i förrgår och i går satte jag igång med en motionsprogram för att först orka jogga 5 km. Vovven var mäkta förvånad när det dels blev en kvällrunda med mig, vilket inte hänt på länge, och dels gick i ett något snabbare tempo än vanligt utan kisspaus 😉

 5. Anonym

  Jenny!
  Din slutkläm är huvudet på spiken. Den tar jag med mig!
  /C

  ”Men ingen vet vad någon annan går och bär på bakom fasaden och det är bara man själv som kan bestämma sig oavsett hur mycket push, peppning eller kritik man får!
  Eller hur?!?!”

 6. That’s an astute answer to a tricky qusieton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s