Festa eller frossa?

Den här dryga veckan kommer att vara den mest party-packade under de 1 1/2 år som gått sedan jag tog beslutet att förändra mitt liv för alltid.

Långhelg i fjällen, 20-årsbröllopsdag, tjejmiddag och sonens 16-årsfirande med tårtkalas och middag…

Bröllopsdagsmiddag 2013

Mumsig mat och dryck på bröllopsdagen (efter ett Pulspass)

Men jag är inte längre orolig:

 • Jag vet att jag har utrymme för fest.
 • Jag vet äntligen att jag kan hantera utsvävningarna.
 • Jag tvivlar inte på att jag är tillbaka i vardag mellan kalasen.

Jag är inte längre skräckslagen inför hur jag ska klara att inte falla i gropar, ge upp och GÅ UPP!

Chichi går på skaren

Om man är lätt som en fjäder kan man t o m gå på skaren 🙂

Vad är då skillnaden mellan Festa och Frossa?

 • Fjälldagarna innehöll mycket god mat och goda drycker, men också rejält med motion. Framför allt fanns där inte tillstymmelse till traditionell varm choklad med vispgrädde, wienerbröd, nybakade kanelbullar eller några ”absolut nödvändiga” chokladkakor i liften. Icke ett chips eller ”Hot snacks” syntes till på vår After Ski – däremot kryddade mandlar.
  Alltså inte någon späkningskur, men inte heller en massa extra superonödigt.
 • Bröllopsdagsfirandet innehöll också god mat och goda drycker, men det handlade huvudsakligen om lax, marulk och mörk choklad – inte om bearnaisesås och gräddtårta.
 • Torsdagskvällens tjejmiddag inleddes med gemensam promenad och fortsätter delvis stående och gående, på David LaChapelle-utställningen på Fotografiska Museet. I Bistron är det fokus på det gröna och den sagolika utsikten över Djurgården och Skeppsbron.
 • 16-årige födelsedagssonen fokuserar inte på något grönt, men hans mamma hoppar över chokladtryffeltårtan 😉

Det låter ju så himla enkelt att bara stå över alla frestelser…!?!

Hur kan jag efter varje ”party” återgå till fiberrika frukostgröten, omelettlunchen och de kokta rödbetorna med kycklingfilé och quinoa istället för att ge mig på en hög rostade marmeladmackor och en Taco Bar-lunch?

Jo, jag har äntligen lärt mig att lita på att jag klarar det och att det ordnar sig.

Med min samlade erfarenhet av 30 års jojobantande och 1 ½ års livsstilsförändring är det min fasta övertygelse och mitt starkaste budskap:

LITA PÅ DIG SJÄLV!

 • Leta efter din tro på dig själv!
 • Leta efter dem som gärna vill stötta dig bland vänner, dina rådgivare om du går på något viktminskningsprogram, på bloggar mm.
 • Leta efter din styrka att stå emot dem som inte stöttar dig.

Var snäll mot dig själv – du är värd att må bra 🙂

Idag är första dagen i resten av ditt liv – slitet uttryck men ack så sant, eller hur?

14 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

14 svar till “Festa eller frossa?

 1. vad glad jag blir av att läsa sånt här!

 2. Ann-Sofie

  Precis detta pratade vi ikväll om på min Itrimträff! Fallgroparna som vi ska ta oss upp ur och att fortsätta på den tänkta vägen istället för att harva runt nere i gropen.
  Kram 🙂

 3. Majsan

  Det låter som ljuv musik för en som efter de första fem perfekta veckorna har trillat ner i diket ordentligt. Hetsäter och mår dåligt. Det känns som att man kämpat helt förgäves. Måtte jag en dag komma så långt som du kommit! Samtidigt är jag ”glad” (fel ordval, jag vet) att du trillade dit på den där osten, annars låter din historia nästan för bra för att vara sant…. -:)

 4. Du är klok som en bok 🙂 När kommer dem ut BTW?

  Kram, Pernilla be

 5. Jag tror mycket på just att lita på sig själv – vilket i sig tar en bra stund innan man gör efter långa perioder av just jojo-bantande och allmänt självförstörande beteende men när man väl kommer till den punkten så blir livet ack så mycket lättare.

  Man behöver inte längre demonisera ”festlig” mat utan kan lita till sitt eget omdöme och ta lagom, välja dom lättare alternativen och så vidare.

 6. Jag är så glad att jag har ”hittat” din blogg (tack vare Lollo). Stort tack för kunskap, erfarenhet och positiv energi.

 7. Oj…jag skrev mailadressen i fel fält. Nåväl. Nu vet ni hur ni når mig 🙂

 8. Ping: Fredagsmys & fest – mina erfarenheter och tips | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s