Men du kommer ju att bli så rynkig!

Känner ni igen den?

 • Ja, men nu kan du ju inte gå ner mer- du kommer att se jättegammal ut!
 • Det är bra med lite fett när man blir äldre – man blir så himla rynkig om man är smal…
 • Alltså, du blir som ett russin i ansiktet om du tappar gör dig av med fettet – det fyller ju ut rynkorna!
Rynkig 50-åring

Stolt och helt tillfreds med vartenda streck som kommit när kilona försvunnit!

Och så de här:

 • Det kan inte vara bra att hålla på och träna med en massa maskiner i min ålder.
 • Jaha, där springer de runt i skogen och jagar sin ungdom.
 • Om man bryter benen i den här åldern tar det jättelång tid att läka – man fårallt ta det lite lugnt.
 • Jag vet en som fick hjärtinfarkt när han var ute och sprang.

Ja, det är alldeles sant- jag springer ifatt min ungdom!

Jag är i mitt livs bästa form som 50-åring! 🙂

Utan ett livsavgörande beslut att ta tag i min övervikt hade det inte varit möjligt. Det har tagit mig 1 1/2 år att komma hit, men nu känner jag mig trygg i att ha uppnått en permanent förändring. För varje dag som går blir det mer och mer naturligt att träna, springa, välja vardagsmotion (t ex gå i trappor, hämta saker själv istället för att be någon och sådana enkla saker).

Jag kommer aldrig mer att vara en soffpotatis, utan min vila är vald för att kropp och själ behöver den för återhämtning.

Det måste inte vara så himla oöverstigligt.

Min vän som inte lyckats få ihop sina steg av vardagsmotion pga ett mycket stillasittande arbete, kom på en superenkel men så betydelsefull förändring:

Eftersom bilen måste användas till jobbet och färden går genom city, varför inte stanna vid t ex Hagaparken och ta en skön promenad på vägen till eller från arbetet? Det finns bra parkering, det är superlätt att svänga av E4:n just där och om man har tur kan man möta prinsessan Estelle … 😉

Det är varje litet minipinisteg i rätt riktning som leder mot målet och den stora, bestående förändringen:

 • Ta det lilla, lilla steget!
 • Välj trappan redan idag.
 • Parkera längst bort i P-huset istället för att lägga samma tid på att slåss om platserna närmast ingången till centrumet.

Det är aldrig för sent att ta chansen att ge sig själv flera lätta, friska år!

17 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

17 svar till “Men du kommer ju att bli så rynkig!

 1. Det låter så himlans enkelt men jag upplever det inte så lätt

  • Jag vet! 🙂 Det har tagit mig 1 1/2 år att komma hit… Började med målen 7000 steg/dag och ett ‘halvt’ träningspass två ggr/ v. Jag var tvungen att ta små, små steg i taget eftersom just MIN värsta fiende är omåttlighet och att bli ‘svart-vit’. Jag var livrädd för att ge upp om jag ställde för höga krav på mig själv. Vi har alla olika ‘hjärnspöken’ och inre fiender att brottas med och det är viktigt att vara snäll mot sig själv och tycka att det man ändå gör är bra! Kram

 2. Åsa

  Du är klok som en bok, du Jenny. Alltså måste din bok vara hur bra som helst! När kommer den?

 3. Mies liv

  Eller som jag säger; jag tränar inte för att bli yngra utan för att bli äldre! 😉

  • Anonym

   samma lika motto! 😀 Tränar för att bli äldre! Och varför skulle inte vi få träna för att vi passerat en viss ålder?

   Avundsjuka brukar jag kalla det. Lägger huvudet lite lätt på sne. Tittar dom i ögonen och tänker…stackars er! Men ni kommer förhoppningsvis hit en dag och upptäcker lyckan!

 4. samma lika motto! 😀 Tränar för att bli äldre! Och varför skulle inte vi få träna för att vi passerat en viss ålder?

  Avundsjuka brukar jag kalla det. Lägger huvudet lite lätt på sne. Tittar dom i ögonen och tänker…stackars er! Men ni kommer förhoppningsvis hit en dag och upptäcker lyckan!

 5. det där blev väldigt konstigt…. :/

 6. Och vad gör lite rynkor då? Jag har aldrig läst att rynkor förkortar livet på något sätt… Och ja – dom flesta ser yngre ut med lite mer fett i ansiktet men vete fasiken om det är en anledning till att återgå till en sämre livsstil…. NEEEJ!!!

 7. Ja, hälsan måste komma först. Även om jag vill tänka på att jag blir lite finare och kan känna mig fin, framför allt – så är det att vara frisk som ska komma först. Men nog är jag rädd för fladder och för att se äldre ut. Än så länge funkar det – men jag har ju över 20 kg kvar, och då har jag ändå gått ner över 12 kilo. Jag kommer att tänka frisk, frisk, frisk så hårt jag kan varje gång jag börjar tvivla :)Och jag känner redan nu hur skönt det är att inte vara lika stel och tjock på morgnarna!

  • Vad härligt att du märker skillnaden nu! Och förra våren när jag kände mig väldigt skrynklig och tänkte att Beach 2012 trots allt inte kändes som ett jättekul alternativ, så var ändå glädjen enorm över små shorts med tunna skjortor och annat på fötterna än fotriktiga sandaler 🙂

 8. Jag håller med dig fullständigt, men har också fått höra att man ser äldre ut om man blir smal och att man får rynkor om man inte har tillräckligt med fett i fejset! So what? Jag fyller 40 och har inget behov av att se ut som 25. 🙂 Jag mår bra och når mina mål, orkar mer och mer för varje dag och är inte rädd för att ”slå ihjäl mig” när jag går utomhus och njuter till fullo!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s