Ett slags liten mardröm

Tack gulliga ni för alla bidrag på 2xlblog på Facebook på vad man kan försöka få i sig när man är sjuk !

Idag blev det det här till lunch:

Falafel

Falafel, pitabröd, sallad, tomater och en sås på Ajvar Relish och yoghurt.

Ja, Jenny drack hemgjord smoothie! Mycket ska man höra innan öronen trillar av 🙂

Blåbär, hallon, gojibär och apelsin var det i den ….och god!

Man brukar väl drömma konstigt när man inte är riktigt frisk?

Vaknade med 100 % tro på sanningen i drömmen:

Jag hade fått ett provtryck på ”Hur jag besegrade mina Hjärnspöken” från tryckeriet och hela första kapitlet var satt i typsnittet Haettenschweiler. Det är ett väldigt tjockt och ”hoptryckt” typsnitt som ska användas till stora rubriker – inte till löpande text.

Den som öppnade boken och bläddrade fram första kapitlet skulle knappast bry sig om att försöka läsa vidare 😦

Så här skulle det ha sett ut:

Haettenschweiler

Inte så kul att läsa ”Haettenschweiler”

Nu hoppas jag att det inte dyker upp något tokeri på riktigt, utan att boken är klar till påsk.

Så här ser framsidan ut:

Bokens framsida

Illustration av Katarina Brate

Även på baksidan finns min gamle kumpan:

Glassburken

Ärligt talat skulle jag aldrig ha lämnat en Ben & Jerry-burk som inte var helt tom 😉

27 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

27 svar till “Ett slags liten mardröm

 1. Skönt att det bara var en (mar)dröm! Supersnyggt omslag!

 2. Ja, precis! Tur att det inte var på riktigt! 🙂 Apropå B&J, så äter jag det en gång om året. På Liseberg. Då får jag äta precis vilka smaker jag vill och hur mycket jag vill. Tror du att det går att äta hur mycket som helst då? Icke. Man tror att man klarar av att äta en ”bamse-portion”, men blir illamående efter hälften eftersom det blir en så stark ”socker-chock”!! Ändå ska jag ha min B&J till sommaren igen! 😉 Jag tänker också köpa en av deras mjukglassar som jag älskar! Den blir det också bara en av per år. Det kanske är därför som jag inte mår så bra där. Två glassar på EN dag… Bara tanken på det får magen att dra ihop sig lite. Varför vill man då ändå ha?

  • Hahaha! Jag har ätit EN kula petnoga utvald glass sedan 8/11 2011- en Roman Choklad från Stockholms Glasshus 😉 Inte ens sugen på Ben & Jerry nu!! Men jag ska följa Marias (‘Tanten..’) råd och fr o m i år bjuda in till ostbricka på min födelsedag. Då kommer jag nog att må som du 😉

 3. Ja, visst drömmer man mycket och konstiga drömmar när man inte är riktigt frisk. Livliga och fantasifulla drömmar 🙂 Vilken tur att det bara var en dröm, det kommer bli superbra med med boken och texten. Kul omslag 🙂

 4. Så underbart fin den är! Och bra titel! Längtar efter att läsa den 🙂

  Kryakram, Pernilla be

 5. Gillar verkligen omslaget!! Och gillar ju inte glass – lucky me 🙂 (däremot mat och vin… )

 6. Längtar efter boken, det ska bli så kul att läsa den. Och omslaget är ju hur kul som helst! 🙂

  • Tack Sara! Ja, jag är verkligen glad att det blev så fint. Katarina är kanonduktig tecknare – jag kunde be om ‘lite missnöjdare men inte jättesur’ eller ‘mer vipp på högerfoten’ och så fixade hon det Vips! Själv kan jag rita en streckgubbe en riktigt bra dag 😉 Jag hoppas att Maria i himlen ser det och hur bra hennes idéer blev…

 7. Ser fram emot att läsa boken, vad fin den är!

 8. Hahaha, jag förstår precis skräcken i drömmen – både nervositeten man känner när man öppnar sitt provtryck och fasan för minsta lilla fel, och i det här fallet en sådan dödsstöt som haettenschweiler! Huuu jag hade inte vågat somna om! xD

  • Ja, du vet ju om någon! Hade inte varit kul att tolka ut dina härliga bomövningar för hästar i Paris Match´ rubriktypsnitt 😉
   Det som faktiskt hände på riktigt var att omslaget åkte till tryckeriet med ”gamla” färgkoder kvar i filen, men vår proffsige tryckare upptäckte det innan 6000 ex fick fel färg! Med tanke på hur vi pillat med färgvalet hade vi blivit mycket ledsna… 😉

 9. eva eriksson

  jag vill se en till kropp i ”de där ständigt återkommande grå stora byxorna”

  • Det får ”bara” plats ungefär 1 ½ Jennysar i dem, men så länge kan du kolla på dem i bloggens banner längst upp på sidan eller under rubriken ”Om 2XL”. Återkommer med färska bilder 🙂

 10. gitsan

  Vilken härlig händelse du har att se fram emot till påsk 🙂 Konstiga drömmar är nog inte ovanligt när vi bearbetar något stort. Det kan vara debut som författare, chans på nytt jobb, uppsägning, dödsfall etc. Jag hade de mest konstiga drömmar för drygt 5 år sedan då min pappa gick bort. Helt plötsligt var han levande igen och jag fick panik eftersom vi sagt upp hans lägenhet…
  Nu har jag hakat på dig på fejan också 🙂
  Vad gäller viktnedgång så går det sakta just nu, och det är så jag vill ha det. Däremot ska jag ta ytterligare ett tag med själva Livet vilket förmodligen innebär en pension långt innan 65 🙂

  • Nej jag känner igen det väl från andra ”stressiga” eller speciella händelser. Som alltid har det undermedvetna mycket att ägna sig åt 😉 Såg att du gillat på FB – kände så väl igen namnet, men kunde inte komma på varför… 😉 Låter spännande med ”livet”… Får läsa mer om det hos dig snart…

 11. AT

  När släpps boken? Längtar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s