Löparskolan goes on

Eftersom jag varit sjuk har det blivit lite lov i löparskolan, men innan den fortsätter tänkte jag skryta om framstegen hittills.

Förra fredagen var dagen då jag blev räddad av gong-gongen med stängt Itrim. Då jag ”slapp” Pulspass-träning efter att jag skuttat bland isfläckar och slushpölar enligt lektion 3:2 (3,7 km inkl. 2 * 2 minuters rask promenad stod på schemat – inte själva skuttandet).

På lördagen gjorde jag och Caroline en hjältinneinsats. Alltså Caroline som tränar för Disney Princess-Half Marathon i Florida… Tokiga människa 😉

Löpning i snöyra

Halvkul med löpning i snöyra

Vi gav oss ut enligt plan, trots snöyra och halka, med mössan ordentligt nerdragen.

Löpturen gick på cykelvägen med hyfsat underlag, i alla fall för mig som hade broddar på skorna. Det var dags för lektion 3:3 och den största utmaningen i mitt livs löparhistoria!

 • 30 min i streck!
 • Fullständigt obegripliga 3,8 km utan avbrott!

Och det gick!!

Löparskolan schema

Löparskolan tre veckor – check!

Den gångna veckan har det alltså varit en sjukpaus och nu skulle upplägget passa extra bra.
Lektion 4:1 trodde jag nämligen skulle bestå av 12 min löpning och 2 min rask promenad * 3 vilket kändes som en helt OK återkomst.

Men jag hade läst fel… Och tur var väl det…
Om jag inte redan glatt hade bytt om skulle jag troligen haft väldigt svårt att uppbåda energin för de 20+10 min som visade sig vara den avsedda löpningsdosen…

Men det gick hur bra som helst!! 🙂

I mitt gamla liv hade en veckas frånvaro från Löparskolan varit ett oöverstigligt avbräck och jag hade mer eller mindre garanterat givit upp hela tanken på att fortsätta.

Något slags tålamod verkar ha utvecklats under den långa kampen för ett friskare liv 🙂

Hur funkar ni efter oplanerade avbrott och när planerna inte håller?

15 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

15 svar till “Löparskolan goes on

 1. Men det går ju hur bra som helst för dig! *imponerad*

 2. Hurra vad du är duktig! Jag gick ut för hårt i höstas och körde bootcamp-gruppträning tre dagar i veckan. Resultat? Jag hittade löparglädjen (har tidigare bara sett det som ett straff). BRA! Jag sabbade foten (vi körde bara framfotalöpning, backträning, etc) och dras numera med hälsporre och lite andra inflammationer som inte vill ge med sig. DÅLIGT! Det är alltför lätt att köra på för hårt/snabbt när det är roligt. Jag önskar dig en rolig och ödmjuk träning 🙂

  • Tack, men du har snart rapport om fortsättningen… 😉 Usch vad trist med din fot!! Har du kollat på Stadium på ”hälsporreinlägg” till skorna? Jag hade hälsporre för flera år sedan och använde nåt slags padd från Apoteket, men Stadiums verkar bättre. Kram

 3. Åsa

  Kan du inte berätta lite mer detaljerat om löpskolans upplägg?

  • Du kommer att få den i ett häfte så småningom 😉 finns även liknande på nätet. Det är 12 veckor med tre dagars löpning varje vecka. Intervallerna blir gradvis längre och liksom den sammanlagda löptiden. Man tränar successivt upp sig till att klara 60 min löpning i lugnt tempo utan paus! Trodde inte att det gick men nu känns det helt realistiskt. Dock med lite förlängning pga sjukdom 😉

 4. Bengt

  Du har något helt underbart att se fram emot. Den dagen då allt sammanfaller. Torrt väglag, solen skiner, plussgrader, gruset är bortsoppat och andningen ligger så lågt att man kan snacka med den man springer tillsammans med eller så klarar kroppen av att sköta själva springandet och dina tankar flyger fram och tillbaks och löser alla livets problem. En helt underbar känsla… Var nu försiktig och lyssna på kroppen. Det är lätt att överträna sig. Jag hamnat i att den enda träning jag får just nu är rehab-träning :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s