En liten rond med ett litet hjärnspöke

Idag har jag fått ett brev! Ett äkta pappersbrev med handskriven adress och frimärke på!

Brevet kom från en dam som hade sett bilden i Aftonbladet i måndags och som undrade var jag köpt min jacka. Jag älskar den här jackan och delar gärna med mig av att just den här har jag köpt hos den japanska butiken Uniqlo på 34th Street i  New York. Det trevliga var att det fanns hur mycket storlekar (upp till 3XL) och färger som helst.. De säljs on-line HÄR.
En liknande jacka är 48-7 som du hittar i många butiker i Sverige och även via webshop hos agenturen Jane Andersson Agenturer AB.

20130309-082111.jpg

Men en rond med ett av mina små hjärnspöken skulle det alltså handla om :

Min återkomst till löpningen efter en dryg sjukvecka tog visst på krafterna trots att själva springandet funkade.

Jag var så otroligt trött dagen efter!

Min tydligen ganska korkade plan att återkomma till det vanliga mönstret med löpning och Pulsträning ungefär varannan dag fem dagar i veckan var visst inte helt genomtänkt.

Att det ska vara så svårt att fatta!?! Jag vet ju precis hur det ska vara för hästarna…

Iförd träningskläder och på väg till Itrim ramlade jag tursamt nog på min vän Lisen i Täby Centrum. Jag höll på att somna när vi satt på Redfellas med en smoothie… Och då sa dagens första kloka människa: ”Du har varit sjuk och sprang igår, nu får du faktiskt vila idag”.

Men jag är ju inte så lydig, så jag smet iväg till Itrim ändå 🙂

Där stod hälsorådgivare Ulla och välkomnade, så jag frågade hur hon tänkte om min trötthet och träningsåterkomstplanen. Svaret var kristallklart:

”Du sprang igår och är trött idag. Då borde du vila du idag! Du skulle kunna köra ett Pulspass i morgon, med Activio Pulsband och ha koll på att du håller dig på lägsta nivån. Sedan kan du springa en gång igen i helgen om du mår bra. Så får du omväxling i träningen och kommer tillbaka igen i lagom takt.”

Så skönt att få ett tydligt besked, för nu fick jag verkligen gå en boxningsrond med ett av mina spöken som högljutt hojtade:

 • Hallå där Jenny!
 • Nu har du varit sjuk så det räcker!
 • Om du inte tränar ordentligt kommer du snart att väga minst 90 kilo!!

Både Lisen och Ulla har bra koll på mina spöken, så de vet vad jag behövde höra som motvikt till mina egna knasiga tankar 🙂

Hur ska man lära sig att våga göra det som är sunt? Vet ni??

16 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

16 svar till “En liten rond med ett litet hjärnspöke

 1. Det är svårt med hjärnspöken. Dom förstör så lätt för oss. Man kan ju lätta tro att man är duktig om man snabbt sätter fart med träningen när man varit sjuk, men det är ju tvärtom. Man bryter ner kroppen och har man otur tar det väldigt lång tid att komma tillbaka. Det gäller att kunna/våga säga att kroppen inte orkar, det betyder inte att man är lat. Det betyder att man lyssnar på kroppen och inte på hjärnspökena.oavsett om dom säger, du måste träna för nu har du latat dig färdigt eller om dom säger du måste nog vila mera och kanske imorgon också. Det gäller att lära sig skilja på vad kroppen säger och vad hjärnspökena säger. För kroppen ljuger inte, men hjärnspökena kan man inte lita på.
  Vettig hälsorådgivare och väninna som sa till dig att vara rädd om kroppen. Vi har bara en:)
  Sköt om dig!
  Kram

 2. Du vet och du kan och ofta kan man råda sina medmänniskor för deras spöken har man inte men när det kommer till sig själv och sina egna spöken är man alltid lite hårdare och lite mer kritisk mot. Känns det bekant?

 3. Hej! Måste bara säga vilken BRA blogg du har! 🙂
  Och så viktigt det är detta med att lyssna på kroppen och vara lite, tja lagom…
  Jag ska också börja (om) att springa i april… ser verkligen fram emot det! Det är den bästa träningsformen tycker jag. 🙂

 4. Usch ja! Dom spökena brottas jag med nu!

 5. Hjärnspöken är jobbiga. Jag tänkte sällan på mina egna förrän jag träffade och levde med mannen som verkligen hade hjärnspöken. Han ledde nog VM i hjärnspöken som sa att han måste vara perfekt. Det finns mig att se hur svårt spökena gör livet för människor. Det där ständiga presterandet (var jag oxå drabbad av), att inte våga släppa (även det ett av mina problem), att inte tro att man duger om det inte är perfekt osv…
  När jag släppte honom så lämnade jag även över mina hjärnspöken. Från att ha varit (nu talar vi Maria) odrägligt besatt av att vara perfekt, att göra rätt, att prestera mer än att lyssna inåt så pysslar jag aldrig med sånt längre. Jag duger. Oavsett om jag tränar 7 dagar i veckan eller 7 dagar per år. Oavsett om jag äter 7 chokladkakor i veckan eller aldrig.
  Jag behöver bara må bra. Vara lycklig. Vakna och tänka att ”WOW, idag är en ny dag med nya beslut”
  Idag litar jag på mig själv och har inga spöken som tror att dom vet bättre än vad jag gör.

  • Det är så härligt att DU är som DU är nu 😀 Hoppas att många som inte hittat din blogg tidigare gör det och får ta del av dina klokheter, erfarehneter och främst av dina utbrott av glädje, lycka, ilska, frustration, irritation … Det är aldrig tråkigt på ”Tanten goes fit”! KRAM

 6. Mina hjärnspöken spelar en del spratt med mig också, men jag tillåter dem att komma. Jag ”pratar” med dem och tänker ibland att jag måste vara schizofren som håller på så här. Jag har ”grisen”, ”pinglan” och ”terapeuten” i skallen. Grisen vill ha allt och kan inte motstå, medan Pinglan vet precis vad som gäller och är superduktig jämt. ”Terapeuten” talar dessa två ”karaktärer” till rätta när det går för långt och är som ”snällast” mot MIG. Ja, du hör ju själv hur det låter, men det är billigare än att gå till en ”riktig terapeut”. 😉
  Seriöst. Jag tror att många har det så att de ibland klarar av att fatta rätt beslut och ibland inte. Det är helt ok så länge de ”rätta besluten” överväger de ”mindre bra”. 🙂 Man kommer inte att bli tjock av att äta EN bulle och man kommer inte att bli smal av att äta EN sallad. Det är balansen det handlar om. 🙂 Kram! Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s