Hurra för min träningskompis!

Bloggens mycket ofta förekommande illustration, den allra bästa springkamraten (no offense Caroline ), landets helt opartiskt sett sötaste lilla gosedjur fyller 4 år idag!

Chichi liten

En liten, liten Chichi första da´n hos oss 2009

GRATTIS Chichi, som får en skål Royal Canin med 4 rullade skivor kalkon som tårtljus.

Låter snålt?!

Cavalier King Charles Spaniel är en av de hundraser som ofta är feta lufsar som vaggar fram i snigeltempo. En av de vanligaste rassjukdomarna är hjärtfel.

Vår vovve är en soffpotatis utan like, MEN även hoppig & skuttig och en superbra träningskamrat. Hon får mycket sällan annat än hundmat och ibland lite kött. Det har hänt att hon fått hummer och lax också, men det hör definitvt till undantagen.

Chichi hoppar

Hoppning i uppförsbacke är bra motion

Precis som jag nämnde igår att vi vet hur hästarna ska träna och vila, så har vi också koll på att 25 gram ost för en Chichi-hund motsvarar 3 ½ hamburgare för en människa!

Jag fascineras ständigt av att man kan veta så väl hur det ska vara. Och när det gäller andra än en själv kan man utan att fundera servera rätt mat och erbjuda rätt motion.

Men som Smulgubben kommenterade gårdagens inlägg ”Det gäller att lära sig skilja på vad kroppen säger och vad hjärnspökena säger. För kroppen ljuger inte, men hjärnspökena kan man inte lita på.”

För min del har tiden med Itrim inneburit att både den nya kunskap som jag fått ta del av och den jag faktiskt redan hade har omvandlats till användbara vardagsstrategier. De blir en mer och mer naturlig del av livet även om jag ibland får kämpa med att väja för gupp och även fått kravla mig upp ur ett ostdike 😉

Inbjudan 2013

Marias smarta lösning på min ostnoja – det blir frossa på min födelsedag och inget annat! Mer om ostdiket HÄR

Idag gläder jag mig åt att vän nr 8 i ordningen tar tag i sin livsstilsförändring på allvar. Mina andra 7 kompisar som börjat efter mig har nu gjort sig av med sammanlagt 97 kilo 🙂 En är inne på sitt Balansår och en började för tre veckor sedan…

PS. La upp två nya salladsluncher på 2xlblog på Facebook. DS

6 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

6 svar till “Hurra för min träningskompis!

 1. Laila

  Det är så skönt att läsa din blogg, det hjälper mig mycket nu när jag ska klara mig på egen hand med kampen för viktstabilitet nu när itrim lagt ner på min ort. Bokade för nån vecka sen ett pass med en personlig tränare som jag ska iväg på nu om en stund. Fick en kommentar ev en kollega att jag kanske är lite väl manisk nu. Först blev jag riktigt sur eftersom det är något som inte fanns i min föreställningsvärld att boka en PT före den här hösten, trots nergång på 25 kg skett 2 ggr tidigare i mitt liv, den här gången blev det 29 kg ner 13/8-5/12 2012. Det här är första gången som jag försökt få träning som en normal del i mitt liv. Men eftersom jag vid ett tidigare tillfälle sagt till kollegan att ett av mina problem varit att jag blir som besatt när jag gått ner i vikt och mest pratat om vad man ska och inte ska äta med efterföljande ångest när jag inte lyckats hålla det, fick jag mig en tankeställare. Jag upplever att tack vare träningen har jag ett mindre spänt förhållande till maten vilket jag ständigt jobbar på. Har jag blivit manisk med träningen istället?

  MEN efter noga övervägande: nej. Jag tränar 4 dagar i veckan för att jag trivs med det och det gör att jag inte nojar över maten. Däremot märker jag att nu när jag inte längre ska gå ner så mycket så vet jag inte riktigt hur jag ska träna för att tex komma ner lite grann i fettprocent så att det blir lite hälsosammare (ligger nu på 35% vilket är lite högt). Dock ligger jag på BMI 25 och känner att det är helt ok.

  Ser fram emot att ha din bok som stöd. Har skrattat gott åt jämförelserna med hästarna, jag är själv hästägare och vet hur det är när man sitter och räknar foderstat utan att ens reflektera över parallellerna till ens egen mat.
  //Laila 🙂

 2. Ida

  Grattis till sötnöten!

 3. Anonym

  Vilken söt träningskompis du har!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s