Somliga straffas genast

Blev lite uppehållen i hushållsarbetet:

Chichi i tvätthögen

Svårt att vika tvätt – hade inte hjärta att flytta på Chichi

Jag bjuder precis som igår på en tillbakablick från samma tid för ett år sedan – tänkvärt tycker jag även idag:

– – – –

Torsdag 29 Mar (Dag 236)

”Igår var den utflyttade dottern hemma och fick bli bjuden på utlovad lunch på Texas Longhorn. När vi de senaste 8 månaderna någon gång besökt denna restaurang har jag ätit en bar och druckit en Cola Light. Nu bestämde jag mig för att smala, lilla jag skulle kosta på mig en utsvävning i form av en riktigt slaskig Chicken Quesadilla.

Den var så underbart god! Men jag fick förstås väldigt ont i magen 😉

I morse traskade jag till Itrim för att köra ett Pulspass. Och puls fanns det då ingen…

Det gick så otroligt trögt att träna och pulsen vägrade att närma sig normal träningspuls, trots att jag rockade rockring som en tok. När jag talade med Ulrika kunde vi konstaterade att det fanns en bra orsak till detta, nämligen gårdagens slabbmat.”

– – – – –

Det var väldigt nyttigt att verkligen känna av hur påverkad man blir av dålig mat. Jag hade ju aldrig känt skillnaden tidigare, eftersom jag:

 • inte tränat när jag ätit ”otäcka saker”
 • inte ätit ”otäcka saker” sedan jag började på Itrim

Malin med Kexsets blogg skrev häromdagen om hur hon gjorde ett medvetet val att äta som hon gjorde innan hon startade sitt nya kostschema, endast för att se hur hon kände sig i kroppen. Kolla på det intressanta lilla experimentet på hennes blogg!

6 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

6 svar till “Somliga straffas genast

 1. Vilken liten sötnos:)
  Jag håller också på att kolla hur dålig mat påverkar kroppen. Jag har märkt att min puls ökar när jag äter mat som kroppen inte mår bra av. Tex socker och gluten. Sen försvinner den lilla ork jag har och dagen efter är kroppen jätteseg. Intressant med sånt. Inte bara vikten som påverkas av onyttig mat.
  Ha en skön söndag!
  Kram

 2. Jag märker med en gång när jag har ätit ”fel mat”. Magen protesterar tills den får ”rätt mat” igen. Varje gång. Av det skälet fuskar jag mer och mer sällan även om det fortfarande händer.

 3. Ping: Kommer det att gå vägen? Examen i Livsstilsförändringen | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s