Nytt löpssteg?!? – Dag 4 av Vårstädning

Har du ändrat ditt löpsteg? frågade Itrim-Therese.

Mwoahahaha! Man kan väl inte ändra nåt som inte finns? MITT?! LÖPSTEG?!

Det lät ungefär lika troligt som att en hund skulle ha ett eget jamande eller en häst sitt personliga råmande 😉

Snälla Therese frågade med anledning av att jag gnällde lite över ”ont i mellanfoten”. Jag har full förståelse för den som tröttnat på mina fotproblem, men jag verkar ha ett behov av att klaga över dessa krämpor som jag är 100% övertygad om är överviktsrelaterade.

Hade jag skaffat mig en lagom vikt tidigare i livet och börjat motionera/ tagit vara på min kropp så hade jag haft så mycket mindre att gnälla om.

Men, det är aldrig försent!! Hellre lite småknas här och där vid 50 än totalt hopsäckad vid 55, vilket jag med största sannolikhet varit på väg mot om jag inte satt ner foten (!) för mig själv i augusti 2011.

Hur som helst fick Therese se ”Mitt Löpsteg” och vare sig det var ändrat eller ej så fick det godkänt – jag landar på trampdynan. Det lär i längden vara mer skonsamt för fötter och ben än att landa på hälen, men i början kan man få just känningar i mellanfoten.

Tänk vilken ny värld av kunskap som öppnar sig 🙂

Dag 4 av min Vårstädning har jag glädjande nog fått nytt sällskap: Vän nr 9 i ordningen har satt igång sitt förändringsprojekt med hjälp av Itrim:) Nu hejjar vi på dig också, A!!

Extrapris på apelsiner! (VIlket jag förstås hade varit totalt ointresserad av för två år sedan)

Extrapris på apelsiner! (Vilket jag förstås hade varit totalt ointresserad av för två år sedan)

Dessutom gick jag ett så himla kul sms igår från en annan vän som lämnat en hel hög kilon bakom sig under vintern: Det är panik i garderobe, vissa gamla älsklingar har ångest för att bli utkastade. Vet du någon bra och inte för dyr som kan sy in dessa gamla älsklingar (gäller även ett oprövat nyinköp).

20130404-135541.jpg

 • Dagens lunch bestod bl a av den ljuvliga Bananpannkakan (receptet jag fått från Malin finns nu under min Receptflik)- MUMS!
 • Middag från Redfellas i Täby Centrum pga hästaktiviteter. Det blev The Stripper – sallad (Low G.I.) och en I want it all-smootie .
 • Träning= noll. Min kropp ville ha en vilodag idag och det bjöd jag på med mycket gott samvete.

Finns det några ”löpsteg” hos er? Eller kläder som behöver sys in?

20 kommentarer

Under Hälsa, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, Uncategorized, vikt, Viktminskning

20 svar till “Nytt löpssteg?!? – Dag 4 av Vårstädning

 1. Ewa M

  Har inte testa om jag har något löpsteg, det kanske man skulle göra? Kläderna har jag skänkt bort..

 2. Åsa

  Tror jag hittat räddaren till mina älsklingar 🙂

 3. visst är det fantastiskt att prata i löptermer! Jenny du är en löpare numera!!! 😀

  • Haha, helt overkligt Lotta ! Snyggingen på Aftonbladets löp igår! Och VI vet att det inte är ‘lätt att rasa’ , men inte ens artikelförfattaren rår på rubrikerna 😦

   • ringde dom idag för idag ser det ännu värre ut. Så här står det:
    JUST NU: Englas mamma överklagar
    Carina Höglund, mamma till tioåriga Engla ger sig inte
    JUST NU: Tunnelbanestation utrymd
    Rök i t-banan vid Slussen
    Följ S-kongressen på aftonbladet.se: 15.00 Chatt med Carin Jämtin 16.15 LIVE-TV Stefan Löfven i Aftonbladets studio
    157 000 UNGA UTAN JOBB

    Här är det värst i Sverige – var fjärde arbetslös
    Amanda, 21: ”Har tappat räkningen på hur många jobb jag sökt”
    LIVE-TV 14.40 Lena Mellin och Hillevi Engström om granskningen
    Fast jobb – när du fyllt 49
    Unga utan arbete ökar kraftigt – värst drabbas de lägst utbildade

    UNIK GRAFIK: Så många saknar jobb där du bor
    Se Aftonbladets interaktiva karta Så stor är ungdomsarbetslösheten – kommun för kommun

    TV: Åtta ungdomar berättar
    Hör dem berätta om jobbdrömmar – och uppgivenhet

    Man räddad ur brandinfernot
    Fick hjälp av förbipasserande: ”Det brinner för fullt”

    De två sista klara för ”Stjärnorna på slottet”
    Här är alla fem deltagare i år: ”Kan Johnny Rotten så kan jag”

    Årets stjärnor är ett drömgäng
    JAN-OLOV ANDERSSON Han är ett socialt geni…

    Jämtin: Så ska vi vinna valet 2014
    LIVE-TV Partisekreteraren presenterade sin nya plan för valrörelsen
    LIVE-TV: Så följer du S-kongressen
    15.00 Chatt med Jämtin 16.30 Stefan Löfven i studion Chatten med Stefan Löfven uppskjuten
    LÄS ALLT om S-kongressen på vår specialsajt
    Testa dig själv – är du en typisk sosse?

    Läsarna: Så lätt gick vi ner i vikt
    PLUS Lotta, 46, rasade 35 kilo. Läsarnas bästa knep efter påskfrossan.

    Får se om det blir ändring!

   • Suck 😦 Bra gjort – vad får du för svar?

   • Well done!! 😉 Just förringandet irriterar!

    Skickat från min iPhone

 4. Åsa

  Om du vill läsa och lära mer om löpsteg så kan jag rekommendera denna sida http://traningslara.se/skor-barfotalopning-fotisattning-del-4-av-7-landa-pa-framfoten-mellanfoten-eller-halen/. Den länkade artikeln är en del i en serie om skor löpteknik som innehåller mycket fakta. Dessa två duktiga killar skriver mycket läsvärt om kost och träning.
  De har blivit lite av mina husgudar när jag söker fakta.

 5. Jag har inte lärt mig hur löpning fungerar än 😉 men det kanske kommer nån gång hehe och löpsteg det var ett helt nytt ord för mig 🙂

 6. Alltså åååh de där pannkakorna! 🙂
  Jag fick lite ryggskott här om dagen, men ska försöka komma igång med löpningen (eller snarare lufsningen) i helgen. Då ska jag också fundera på mitt löpsteg 🙂

 7. ”barfotalöpning/framfotalöpning” är den nya grejen. Som ska vara det enda rätta. Jag hoppade på en bootcamp i höstas. För att lära mig springa rätt. Vi sprang och tränade funktionell träning utomhus i ur och skur tre dagar i veckan i 10 veckor. Jag lärde mig framfotalöpning och svävade fram alla 30 tillfällen (+ eget pass ett par gånger i veckan). Satte inte ner hälen en enda gång, sprang på tå. Vår sista utmaning var att springa upp och ner för Hammarbybacken TRE gånger (dvs sex gånger totalt) med styrkeövningar emellan. Där hände det. Lederna påfrestas extremt i både framfotalöpning och i backlöpning (det är ju samma sak, typ). Jag haltar fortfarande. Det här var i november. Jag har åkt på hälsporre pga detta och inflammerad sena vid sidan av foten. Har konstant värk under foten och kan bara gå kortare sträckor. Så vad du än gör – t a d e t l u g n t ! Framfotalöpning är helt rätt. I anpassad mängd. Kanske som uppvärmning 10 min per pass om du inte är van att springa. Ortopeden, sjukgymnasterna och kiropraktorn har skakat på huvudet åt det faktum att vi uppmanades att byta löpsteg direkt. Till 100%.Lycka till!

  • Men Erica! Vilket jäkla elände 😦 😦 Tack för varningen ! Men du, Hammarbybacken 6 ggr låter ju som nåt Mästarnas Mästare tävlar i… Ingen risk att jag ger mig på det, lovar 😉
   Men har du någon vettig hjälp med ben & fötter? Om inte – rekommenderar min underbara Malin (strax norr om Den j… a backen). Kram!
   – – –
   Hammarby Sjöstads Kiropraktik.
   http://sjostadenskiropraktik.se/
   Malin Collin Lindholm hjälper mig med mina slitna kroppsdelar – behandlar och ordinerar övningar. Malin är Leg. Kiropraktor utbildad på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm och har arbetat med friskvård sedan -94.

   • Tack för tips. Jag har bra människor som hjälper mig, men kommer ha henne i åtanke om det dra ut för mycket på tiden. För ni är ordineringen små övningar och framför allt tiiiiid.

   • jag ska vara superförsiktigt. Kände verkligen i lördags eftermiddag att det varit en hård vecka,men då var jag nöjd med att verkligen kuinna inse att söndagen skulle vara vila (seger över omåttligheten 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s