Skryt lagom va! – Analys vecka 1 av Vårstädningen

Alltså den går jag inte på! Inte 2013 – året då Jante ska dö!

facebookskylt 2xlblog

2xlblog på Facebook – ”gilla” gärna 🙂

Jag tänker nämligen skrytsamt och glatt stämma av den första veckans Vårstädning 🙂

Söndag 31 mars satte jag målen i Det här är inget aprilskämt och här är resultatet:

 • Varje vecka gör jag 2 Pulspass; ett Medel och ett Intensivt – Check!
 • Varje vecka springer jag 3 rundor enligt Löpskolans schema – Check!
 • Varje dag dricker jag 2 liter vatten – Check!
 • Jag äter enligt ”Handflate-metoden” och varje mål innehåller två knytnävar grönsaker/frukt/bär. – Check!
 • Jag dricker ingen alkohol före makens 50-årsdag 29/april. Första veckan – Check!

På en punkt har jag inte skött mig – jag skrev ju att jag inte skulle ha med något viktrelaterat mål. Kunde dock inte låta bli att väga mig i morse och jag har gått ner 0,8 kg  den här veckan… Oops 😉

Det innebär INTE att jag kommer att försvinna, har blivit skinn och ben, är undernärd eller något i den stilen som en eventuellt bekymrad omgivning skulle kunna få för sig. 

Jag sitter och skriver iförd mannens ljusblårutiga skjorta och njuter av att veta att han redan när jag lade beslag på den första gången i somras varnade för att den var slimmad på honom. Det är ett slags känslomättat mål som är uppfyllt för mig – att kunna ha andras kläder, i synnerhet mannens skjortor. Tror att bilden är etablerad redan i tonåren i Veckorevyn och senare i annonser för Ralph Lauren och Gant och filmer som Pretty Woman.

Julia Roberts i Richard Geres skjorta Bildkälla

Nu raskt över till något helt annat:

Dag 8 på Vårstädningen innehöll:

 • Träning: 35 minuters löpning enligt lektion 6:1 dvs med 2 min promenad efter 25 min.
 • Frukost: Havre/korngröt med kanel, ägg, ½ grape, dinkelhalva med Cream Cheese och gurka
 • Lunch: Kycklinglår med sallad på cosmopolitansallad, ruccola, paprika,  getost och tranbär. Valnötsbröd. Smoothie på jordgubbar, björnbär och apelsin.
 • Mellis: Knäcke, keso med hasselnötter och kardemumma. Äpple
 • Middag: Kokta rödbetor med havssalt, omelett med skinka, samt avslutningsvis vaniljte & en liten partymacka – dinkelhalva med smör och mesost (17 %)

Gissar att flera känner igen det där med drömmen om att kunna ha någon annans kläder istället för det enda som passar på specialavdelningen eller i specialbutiken…

23 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

23 svar till “Skryt lagom va! – Analys vecka 1 av Vårstädningen

 1. Lyfter på hatten för dom förändringar du gjort. Väntar själv på att få börja träna igen. Får vänta ännu en vecka 🙂

 2. Stina

  Jag vill också jogga som du så jag har inhandlat nya fina joggingskor med rosa snören och idag har Sven och jag sprungit en bra runda. Gick över förväntan. 🙂

 3. Galet bra jobbat. Alltid lika inspirerande att få ta del av dina förändringar och målsättningar 😀

 4. A

  Du ska vara stolt över dig!

 5. Bra jobbat! Vi är många som gillar att läsa ditt ”skryt”! 🙂 Känner igen det där med att vilja kunna låna mannen skjortor. Fast min man har inte så många skjortor… Men hans shorts kan jag låna numera, känns lika bra varje gång! 🙂

 6. Min kärleks skjortor och allt ovan midjan kan jag ha. Och har alltid haft. Men de där jeansen som sitter tight över höfterna har jag inte ens som målbild (han är finlemmad han…) Men jag förstår precis vad du menar 🙂

 7. Och du, alla dessa förbättringar kommer inte i ett flingpaket, så oavsett vad folk tycker om jante så räknas han inte här helt enkelt.
  Bra jobbat, riktigt bra jobbat!

 8. Åh vad du är inspirerande och den där måltidsbeskrivningen dag 8 får det att vattnas i munnen!
  Jag har problem med att äta annat än mina weetabix eller gröt på morgonen, tiden är så knapp och att ställa sej göra iordning ägg skulle ju bara inte funka, jag skulle bli för stressad. Men nu har det satt sej i tankarna att jag vill, så kanske det framöver kan bli ett mål.
  Mellanmål är jag så dålig på att äta, nån frukt möjligen då det finns kvar i korgarna här på jobbet. Köpte knäckebröd igår, så nu tänker jag att jag ska ta mej till affärn på lunchen och köpa keso, men hasselnötter och kardemumma vet jag inte riktigt…
  Och så din lunch och middagsmeny mmm borde jag ju kunna fixa till.
  Så tack för att du finns och delar med dej! 🙂

  • Tack snälla du! Det gläder mig verkligen att jag kan vara till någon nytta för andra med att beskriva vad jag gör 🙂
   Kardemumma är nog lite i utkanten, men prova kanel vettja.
   Eller hallon och hasselnötter- mitt allra bästa mellis!
   Kan du koka ägg på kvällen och skala och ha i kylen i en plastpåse? Då är det snabbt gjort att skiva och lägga på en macka.
   Men bara att du tänker att något kan funka är ett bra steg på vägen mot att det ska hända! 😀

 9. du är så duktig så inspirerande!

 10. Löpskolan? Låter som något för mig också! Var hittar jag den? Ok, jag får väl googla… Satte tidigt under min viktnedgång- och hälsoresa upp som ett av mina mål att springa en mil i maj, och snart är jag där! Men skulle vilja optimera min träning så att jag gör rätt. Har nämligen en tendens att gå ut för hårt och det resulterar lätt till skador och ansträngning i sån grad att det i sin tur kan äventyra vidare träning…
  Jag skulle också vilja lära mig att göra smoothies, är de bra eller är det bara förtäckt sockerintag (fruktos)?

  • Löpskolan jag refererar till har jag fått på Itrim. Det finns bergis bra på nätet (och förresten flera olika inbyggda i Run Keeper mobilapp).
   Mig passar det bra att ha bestämda ‘lektioner’ för att inte bli omåttlig – det svart-vita tänket är min stora fiende….
   Smothies innehåller helt enkelt det man stoppar i 🙂 Många frukter= mycket fruktsicker, ja. Många bananer=energitätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s