Vårstädningens Dag 25 – Förlåt!

Fixar träning och mat enligt plan, men den här dagen är så fulltecknad att jag tyvärr inte hinner skriva något vanligt blogginlägg 😦

Jag är bl a inbjuden av Itrim Täby för att medverka vid en ännu en Inspirationskväll för långsiktighet  inför det sk Balansåret. Ett andra år som jag varmt rekommenderar att gå om även om man känner sig viktstabil och livsstilsförändrad. Det finns statistik som visar att det är efter ungefär 1½ år som många får en motivationsdipp och går upp igen. Med bra stöd och fortsatt inspiration klarar man att ta sig tillbaka på rätt kurs 🙂

Båten

Eftersom det tycks vara många som börjar känna att sommaren närmar sig och sätter fart inför en säsong med tunnare kläder tänkte jag helt enkelt komma med en repris på ett inlägg. Det innehåller länkar till flera bloggar som jag själv följer. Hoppas att ni gillar dem om ni inte redan hittat dem själva 🙂

Bästa råden till nya viktkämpar

Skulle tro att många gym och simhallar etc kommer att vara extra välbesökta och att det kommer att vara väldigt stark trafik på Viktklubb.se, Shape-up etc etc.

En av mina blogg- och Itrimkollegor, Johan, har gjort ett inlägg med ”Tips till er som är nya på Itrim”. Det är en kanonbra sammanfattning, som i sin helhet funkar även om man jobbar med viktnedgången på något annat sätt.

Det allra bästa tipset från Johan, som jag själv hade behövt, är att ta riktiga ”FÖRE-bilder”! Jag ångrar verkligen att jag inte gjorde det, men efter att ha levt ett helt liv undvikande att fastna på avslöjande foton, så förstår jag att det känns jobbig och vet precis varför jag inte fixade det. Nu har jag fått leta och leta i gamla fotoalbum för att ha några alls under fliken Bilder här ovan.

Men, som sagt – vill absolut tipsa om göra det! Ytterligare ett tips i samband med det är att använda bilden lättåtkomlig i mobilen och att senare även ha en nytagen som visar framgången . T ex kan den ena visas vid låst skärm och den andra vara bakgrundsbild… Dessa har jag som bakgrund på datorn:

Tre jular

Vi är ju alla så olika och har våra individuella bakgrunder och historier. Det gör förstås att den metod som funkar som smort för den ena inte fungerar alls för den andra. Vilken metod man ska välja kan man bara komma fram till själv och mitt råd är att man lägger en del energi på att ta reda på vilken hjälp man faktiskt behöver:

  • Är det styrkan i samarbetet med en grupp som kommer att leda dig rätt?
  • Är det individuella möten med en egen hälsorådgivare?
  • Är det ”snabbt resultat” som är det viktigaste?
  • Känner du att du vet precis hur du ska göra men behöver en praktisk mobil-app för att klara att komma igång med träning, ta bort några kilon och behålla den nya vikten?

När du väl hittat rätt metod finns det många generösa, härliga bloggare att hämta inspiration hos under resans gång. Många skriver om kampen mot kilona, en del om träning och hos andra finns främst tankar om att klara ett fortsatt liv som normalviktig.

Här är fler tips om några av de bloggar som jag själv följer:

Butterfly Tina– Från puppa till fjäril. Tina skriver själv på bloggen: Här hittar du dagliga betraktelser av min ständiga kamp mot socker, träningsutmaningar, tips om kost och träning samt andra personliga händelser i mitt liv. Jag äter gärna ekologisk och närproducerad lågkolhydratskost anpassat till mig som en tränade individ. Min nya passion i livet är träning i olika former tex styrketräning, kettlebells, TRX, gruppass, löpning plus att jag tränar med PT. Under hösten 2012 har jag utbildat mig till Kettlebellsinstruktör (Spartan) samt Lic. träningsinstruktör (The Academy).

Lotta – I jakten på Kalorier. Min kompis i kampen mot Jante 🙂 Stark som en björn i de flesta avseende och väldigt rolig att läsa. Vi jobbar inte precis på samma sätt, men har massor gemensamt. Lotta skriver själv på bloggen: Styrka är att bryta en chokladkaka i fyra bitar med sina bara händer och sen bara äta en av bitarna!

Kexsets blogg – Värmländska Malin är mitt i en riktigt spännande förändring. Ännu en fantastisk inspirationskälla som inte heller gör på samma sätt som jag med mat och träning, men som har grundinställningen gemensam. Vardagsfunderingar, Träning och allt däremellan.

Cribblogg – ”Cribba” har gått ner 45 kg. Rökfri sedan flera månader. Numera träningsfreak, körkortstagare etc etc . Snacka om livsstilsförändrare!! Förutom på bloggen en inspiratör på Haninges Itrim. Jag har idag ett helt nytt liv – som jag skriver så ofta jag kan om i min blogg. Idag handlar det inte längre om viktnedgång, utan att komma i mitt livs absolut bästa form och alla prövningar som kommer med det.

Det var som sagt NÅGRA FÅ av de många fina bloggarna där människor generöst delar med sig av sina livsöden och sin kamp emot kilona och sina hjärnspöken!

facebookskylt 2xlblog

2xlblog på Facebook.

PS. ”Gilla” gärna 2xlblog´s Facebooksida, så kommer färska inlägg direkt till din egen Facebook. Det dyker ibland även upp lite extra grejor där :)  T ex det här Urk?!?! – Blomkål…  DS.

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Vårstädningens Dag 25 – Förlåt!

  1. Tur att Du har en så bra blogg som har massor av värme, humor & inspiration:). Det tackar jag dej så mycket för!
    Kram..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s