Färdigstädat och ganska vårfint – Dag 28

Skulle önska att jag kunde säga detsamma om hus och trädgård – jag är bedrövlig på sånt…

Penséer

Rekord i trädgårdsskötsel – 5 penséer i varje kruka!

Tänk om jag kunde få mig själv att tycka att trädgårdsskötsel och städning är fantastiska motionsformer? En liten ursäkt är väl att det är jättesvårt, med häst och hund i familjen. Det är liksom en ”never ending story” med vita pälstussar och orange hästhår, sand mm. Till saken hör att jag hellre mockar en 3-4 hästboxar än tar fram dammsugaren. Märkligt – fattar verkligen inte hur det kommer sig…

Hur som helst är jag uppenbarligen bättre på att städa upp mig själv.

Det är dags för avstämning av mina fyra veckors skärpning (vad, hur och varför finns i Det här är inget aprilskämt).

Resultat efter fyra veckor:

 • Varje vecka gör jag 2 Pulspass; ett Medel och ett Intensivt – 4 v Check!
 • Varje vecka springer jag 3 rundor enligt Löpskolans schema – 4 v Check!
 • Varje dag dricker jag 2 liter vatten – 4 v Check!
 • Jag äter enligt ”Handflate-metoden” och varje mål innehåller två knytnävar grönsaker/frukt/bär – 3 v + 6 dagar . Igår kväll var det omöjligt*  men 96,42 % rätt måste väl ändå vara ett OK resultat 🙂
 • Jag dricker ingen alkohol före makens 50-årsdag 29 april. – 3 v + 6 dagar . Se ovan.

Utvärdering av själva konceptet Vårstädning:

Jag är helt klart nöjd med min 28 dagars skärpning och städning av vanor som smugit sig på nästan omärkligt. Det var lagom länge och satte fokus på rätt saker. Jag kommer att hålla kvar de tydliga målen för träningen och även fortsättningsvis helt naturligt ha Handflatemetoden för maten på näthinnan. Alkoholkonsumtionen mådde bra av en åthutning såhär inför sommaren och allt grillande och min ”vita vår” gör det enklare att inte släppa lös på den fronten.

* Jaha och vad är ursäkten för att inte hålla hårt ”ända in i kaklet och förbi”? Och framför allt varför ”släppa greppet” precis bara dagen före utsatt tid?

Jo, under hårt ”socialt tryck” och trugande tog jag beslutet att det inte var värt det, att inte göra en enda måltids avkall på min plan. Hade jag stått på mig ytterligare, så hade jag varit alltför fanatisk.

Var nämligen bortbjuden på en mycket speciell middag på fyra man hand och det fanns inte på världskartan att ställa till mer tjafs än vad jag gjorde genom att inte dricka bubbel och  äta fler drinktilltugg…

Så lördagskvällen avlöpte enligt följande:

 • 1 crustad m Skagenröra, 1 cashewnöt, 3 champagneglas vatten (avstod bubbeldricka, oliver, valnötter, fler cashewnötter och mååånga crustader under rejält gruffande från värden)
 • Lantpaté, rödlöksmarmelad, cornichorns, 1 dl rött vin (lyckads lägga beslag på den tunnaste skivan paté)
 • Gratinerad lax med potatis och spenat, cocktailtomater med rödlök, ½ dl vitt vin (petade så diskret som möjligt bort så mycket gräddsås och ostgegg som möjligt och försåg mig ohämmat med en större andel av tomatsalladen)
 • Frukt – och bärblandning, ca 2 msk chokladglass (tillförskansade mig så mycket av bären jag kunde, klarade mig med nöd och näppe undan mer glass och vispgrädde)

Det blev väl rätt hyfsat sammantaget, men det var oväntat jobbigt att känna mig så oförskämd och lite egoistisk i det här sammanhanget. Nåväl, det stärker ändå ytterligare att jag kan stå på mig så pass och inte ta den enklare vägen att tacka och ta emot och sedan faktiskt må mycket sämre av vad jag stoppat i mig än vad jag gör av att vara besvärlig 🙂

BOKEN-NYTT

jennys_bok

 • Gläder mig åt min första ”riktiga” recension! Det är bokbloggen Booksabc.com som läst och tyckt!! Kolla gärna HÄR och om du blir sugen på att läsa hittar du boken SÅ HÄR.
 • Den första bokbeställningen från utlandet kom igår, så nu har en Hjärnspöken åkt till Norge 🙂
 • Ännu ett exemplar är redan ute och reser – Fick precis på Facebook en liten minirecension från Mallorca och Lollo som kom dit i fredags med sin familj. Hon är riktigt stolt över vad hon åstadkommit den här vintern/våren och det håller jag med om att hon definitivt ska vara!
  ”Läser Jennys bok och blir så imponerad. Vilken resa! Tur att jag träffade dig och kunde bli inspirerad att ta tag i mig själv. 14 kilo har jag gått ner sedan 20 januari och det är grymt skönt. Synd att det inte är bikiniväder i dag 😦 ”

Hur handskas ni med ät-påtryckningar från omgivningen?

4 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Färdigstädat och ganska vårfint – Dag 28

 1. Tack för länk, många har hittat till mig idag 🙂
  Jag har svårt att stå emot omgivningens ät-påtryckningar. Om jag vet att de ska komma (typ bortbjuden) är det lättare, men de spontana är riktigt svåra!

 2. Anonym

  Hej Jenny intressant läsning ! Det är inte bara ätpåtryckningar….alkohål påtyckningar tycker jag är värre missförst inte jag gilla oxå en kall öl eller ett gått vin 🙂 men man måste nästN alltid förklara sig om man inte dricker…. Och Man säger ofte ”vi måste ses och dricka lite vin” hela samhället är upp byggt på att umgås är lika med alkohål . Själv är jag kluven Vissst är det gott.. Men om man vaknar med hjärtklappning är mindre kul…..sol kram till Dig /Silvana

  • Tack 🙂 Visst är det så! Det är också intressant att verkligen känna efter under en period hur man liksom tycker att ”det inte kommer att bli lika festligt vid det eller det tillfället utan ett glas vin”… KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s