Champagnefrukost och källarvalv

Födelsedagsfirandet startade med Champagnefrukost, som sig bör för en 50-årig make 🙂

När sonen gått till skolan och dottern till jobbet med hästarna tog vi en lång promenad med Chichi. För övrigt hade jag planerat in en av veckans vilodagar just denna lediga måndag.

Lunch intogs på Piren på Kristinebergs Strand, med härlig utsikt över mälarviken Ulvsundasjön.

Då 50-åringen är en hängiven älskare av god öl hade jag bokat bord för familjen på Monks Porter House i 1600-talsvalv på Munkbron i gamla Stan- UNDERBART ställe 🙂

Bildkälla
Mitt eget koncept för dagen var att det inte behövde vara ohämmat kalas 24 timmar bara för att jag ”städat färdigt”. Det har ju passerat ett antal högtidsdagar och större festligehter sedan jag i augusti 2011 klev in på Itrim och 15 veckor därefter landade på mitt mål och började lära mig att äta och dricka på en balanserad och vettig nivå.
De lärdomar jag dragit under denna relativt långa tid är:
 • Party är OK – inte farligt!
 • En fest förstör inget under förutsättning att den betraktas som just en fest, ett undantag, och inte en plötslig återgång till ett gammalt missbruksmönster.
 • Partaja inte på kredit, träna först = ”sätt in på kontot”. (Gjorde det med 6,5 km löpning igår.)
 • Party är INTE ohämmat slaskande 24 timmar i streck utan en begränsad tid av partydagen/dygnet. Champagnefrukost innebär t ex inte marmelad på rostad formfranska. Det finns, hör och häpna, sådant som passar enormt mycket bättre: fruktsallad, lufttorkad skinka, något riktigt härligt grövre bröd, äggröra…
 • Party innebär OK att dricka rimliga mängder öl och vin, men det måste inte ta slut i flaskor och kartonger 🙂
 • Alkoholm ersätter inte vatten som vätska utan precis tvärtom!
 • Sist med troligen viktigaste lärdomen: Efter ett Party återgår jag till det normala – ”kompenserar” inte i efterhand med grapefrukt- och salladsdiet, utan återgår till mina helt vanliga vanor när det gäller mat och träning.

;

Det kommer alltså att bli ytterligare partajande på lördag då själva den stora festen äger rum. Till dess åter fokus på bra mat och träning 🙂
Hur fixar ni festande? Är ni oroliga för Valborg?

10 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

10 svar till “Champagnefrukost och källarvalv

 1. Låter som en härlig dag!
  Valborg för oss är barnens kväll och då finns det inte utrymme för vin och öl. Det finns det andra tillfällen för, som på lördag och Viking Cinderella. DÅ blir det vin, utan barn. 🙂

 2. Jag försöker att göra som du – sätta in lite på kontot först så jag har till lite ”lyx kalorier” när det bjuds 🙂

 3. Det där med att inte kompensera med grapefrukt var bra för mig att läsa. Tack!

 4. Och gällande alkoholintag så tvingas jag av annat skäl (magkatarr) hålla nolltolerans. Så för mig är Valborg ingen utmaning på just den punkten.

 5. Gud vad härlig dag!
  Jag är bara 22 år ”ung” och har redan kommit in i den perioden att jag bara dricker 1-2 glas vin, till maten eller för att det är gott efter jobbet på en fredag. Och jag trivs med det. Jag mår aldrig dåligt efter och det är precis lagom mängd under en kväll för mig – dessutom är det MYCKT roligare att se på alla som blir packade när en själv inte är det! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s