Semesterplanerna tar form

Fasiken alltså – jag är lika motsträvig idag. Var tvungen att verkligen trycka iväg mig till ett Pulspass på Itrim trots att jag vet att det känns toppen efteråt… Kanske bäst att köpa en bikini trots allt för att få lite extra snurr på motivationen 🙂

Hemma hos oss ägnades en stor del av söndagen åt planering och bokning av familjens första gemensamma utlandsresa på fem år! Sist det begav sig var vi på Gran Canaria, alltså 2008.

Sedan dess har våra intressen ändrat sig rätt ordenligt så för att ringa in något slags gemensam idé om vart och hur körde vi förstås med en lista, där var och en fick hitta på viktiga saker och värdera dem:

God mat 4 4 5 4 17
Segla/surfa 3 5 5 4 17
Livligt/mkt att göra 3 3 5 5 16
Egna rum inte bara ett stort 5 5 2 4 16
Storslagen natur 5 4 5 1 15
Internet 5 2 3 5 15
Sol 4 2 5 3 14
Hotellfrukost 3 2 5 4 14
Jet-ski/vattenskidor/dyl 2 2 5 5 14
Sevärdheter 5 4 3 2 14

Resultatet blev en vecka i Marmaris (Turkiet), med utflyktsavstånd till Pamukkale som får representera ”Storslagen natur”:

Pamukkale -"bomullsslottet - en plats som jag länge velat besöka

Pamukkale -”Bomullsslottet – en fascinerande plats som jag länge velat besöka

God mat rubricerades även som ”Inte som Tjeckien (gulasch och knödel) eller Spanien (pommes, pommes, pommes)”. Vi enades om att länder som Grekland och Turkiet har mer passande vardagsutbud med mycket tomater, oliver, gurka, feta, hommus och lammkött.

Mycket att göra har fått en helt ny innebörd åtminstone för mig. Även om min drömsemester fortfarande innehåller ”Sitta på en kajservering under ett parasoll och läsa en bok och gärna titta på båtar och folk” så dök denna häpnadsväckande tanke upp:

”Bra om det finns omgivningar där jag kan springa medan ni andra åker Jetski eller vindsurfar”

Vi är inga soldyrkare, men här kan man nog stå ut :)

Vi är inga soldyrkare, men här kan man nog stå ut 🙂

Springvänlig omgivning

Springvänlig omgivning

Medelhavets största marina.

Marmaris är Medelhavets största marina.

Bildkälla

Ännu en ”semester” bokades idag. Den är lite kortare, bara fyra dagar, och egentligen inte någon semester utan rätt mycket arbete. En flerdagarstävling med häst och dotter i Nora-trakten i början av augusti. Ytterligare en sådan 4-dagars tävlingresa blir det i början av juli, så resten av sommaren kommer troligen att spenderas på hemmaplan ( i värsta fall med husmålning….)

När det gäller att hantera vikt och hälsa under semesterresor finns det mycket intressant att läsa t ex i flera inlägg hos Tina som var i Jordanien i februari och hos Camilla som bloggade under sin Thailandsresa i mars!

Hur har ni det med planer inför eventuella semestrar? och hur tänker ni kring vikt, mat, träning etc… 

12 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

12 svar till “Semesterplanerna tar form

 1. Låter som en underbar semester där allas önskningar tagits i beaktande. Min semester kommer att tillbringas i vårt nya hus med mina älskade barn som kommer från England för att tillbringa sin ledighet hos sin kära mor.
  Älskar somrarna med mina älskade barn ❤

 2. Jag älskar Marmaris. Vi skulle ha åkt dit igen nu v 23 men min underbara man tyckte jag sja ge hundra med Itrim så det får bli nästa gång.
  Många av resturangarna kan det där med grönsakerna.
  Om jag får rekommendera ngt så är det Gökova. Förvisso mkt sol och bad men bara så jäkla vackert.
  Ni kommer få det såå bra.
  Kram

 3. BRA att noggrant och demokratiskt utvärdera vad man vill få ut av en semester. Idag har jag äntligen köpt din bok. Den kommer ta mig till nästa delmål som ska nås på Midsommar.

  • Ja, det är enda sättet för oss att komma iväg 🙂 Vad kula att du skaffat boken! Skriv gärna en recension på Boken-sidan (om den är bra – om du inte gillar den kan du maila istället 😉 😉 Klart att du fixar nästa delmål till Midsommar!!! Kram

 4. Fantastiskt med så mycket semesterplaner, blir nog själv att klura lite =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s