By the Book

Jag gläder mig åt att många som precis börjat eller planerar att sätta igång sin livsstilsförändring har nytta av min bok. Igår fick jag höra om en tjej som köpt den åt sin mamma och jag har även fått beställningar på 2 eller 4 böcker samtidigt 🙂

En som läser boken dag för dag är Linda som nu är på sin tredje vecka. Det är såååå kul att hon vill göra det! Här hittar ni Lindas blogg!

Linda Jsson

Linda Jsson – min strävan till en bättre hälsa och en friskare kropp !

Vi har många beröringspunkter i våra bakgrunder och jag ser verkligen fram emot att få följa hennes väg nedåt i vikt och framåt i det förändrade livet!

Jag måste få tjata lite om hur tacksam jag är för era fina kommentarer både på inlägg och via mail. Det är faktiskt helt fantastiskt att få förmånen att känna att jag kan stötta och inspirera fler att göra förändringar i samma stil som jag gjort och är så lycklig över!

Förhoppningsvis kommer ännu fler att hitta bloggen och boken i sommar. Fick precis höra av tidningen M Magasin att de vill lägga in en ruta om ”Hjärnspökeboken” i samband med ett reportage om vikt 🙂

Foto från Itrim Uppsala som har Boken som pris i helgens stegtävling!

Uttrycket ”By the Book” handlar egentligen om att göra saker enligt vissa regler. Frågan är vilka regler som finns för livsstilsförändringar?

Jag vill påstå att det egentligen inte finns några regler, utom de man är villig att följa…

  • Med det menar jag att en framgångsrik långsiktigt hållbar livsstilsförändring behöver vara väl förankrad hos en själv.
  • Jag tror inte att det är möjligt att gå in halvhjärtat för saken och att låta det ”gå som det går”.
  • Nej, en livsstil som tagit åratal att cementera behöver rejäl hjälp på traven för att kunna förändras…

OBS! Jag menar inte att ”ta små steg i taget” är att vara halvhjärtat – det är tvärtom en del av en väl genomtänkt långsiktig plan.

Jag själv har ett starkt behov av att jobba ”By the Book”. Jag märker det nu med löpträningen, där jag inte alls ser fram emot att min 12-veckors löparskola ska vara över. Vilka rutor ska jag då kryssa i att jag har utfört ? 😉

Löparkompisen Caroline tipsade dock – här är en länk till en annan löpskola som jag är lite sugen på när mina 12 veckors ”grundskola” är klara. Aktiv träning – en riktigt informativ och bra sajt med bl a olika löparskolor 🙂

Så här står det om Fartlek – erfarna

Fartlek är bra för löpstilen

Fartlekens snabba ryck tvingar dig att springa effektivare. Du hamnar längre fram på foten, armrörelsen blir mer dynamisk, och du tar snabbare steg. Resultatet blir att du springer effektivare även under de vanliga löprundorna.

Eftersom jag gillar att ha en plan att följa rätt så slaviskt, känns det som att det kan passa mig alldeles utmärkt. Här finns massor av olika varianter för nybörjare och mer erfarna löpare!

Hur funkar ni? ”By the Book” eller…?

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s