Snart bär det av

I morgon bitti är det uppstigning före tuppen.

Jag, dottern och hästen packar då in oss för en färd till Skåne, närmare bestämt till Flyinge där antagningsprovet för Beridarutbildningen går av stapeln under tisdagen.
För oss som har dryga 60 mil att köra blir det en tredagarsövning. Man får ju inte köra så fort med hästtransport och så vill vi stanna på vägen så att DC får röra lite på sig. Det är inte så vidare nyttigt för en häst att stå stilla i 8-9 timmar – de är ju gjorda för att röra på sig och gå runt och beta väldigt många av dygnets timmar.

Tjocka hästar ser man sällan bland dem som går fritt på s k lösdrift. Det är när vi stänger in dem och bestämmer åt dem hur ofta de ska äta som de riskerar att svälla upp 🙂 Där kan man nog dra en inte alltför fantasifull parallell till oss människor…

Många timmar i bil och McDonalds-varning igen alltså. Tänkte som vanligt förebygga med att fixa matsäck i form av äggmackor, grönsaksjuice, massor av frukt och morötter, samt hemgjorda bars.

20130518-173321.jpg

Den här gången får även resten av provsmaknings-”kitet” följa med

Troligen blir det utvärdering på 2xlblog på Facebook, eftersom det är lite knöligt att ta upp datorn i bilen 😉

Vi kommer sannolikt att ha riktigt fullt upp så jag tänkte bjuda på några smakprover från ”förr i tiden” måndag – onsdag (och kanske lite extra på Facebook).

Hur brukar ni lösa ätandet på långresor?

 

 

6 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

6 svar till “Snart bär det av

 1. Åhh Flyinge, då är du bara drygt en mil från där jag bor 😊

 2. Åsa

  Kylväska laddad med diverse mat i separata lådor så man kan blanda och ge av det man är sugen på. Komplettera det med några bars så är saken biff! Kompletteras med frukt och vatten.
  Att äta på någon krog längs vägen är inte att rekommendera. Jag har kollat varje ställe mellan Värnamo och Nyköping, inget bra någonstans. Det är ett gissel då jag tillbringar mycket av min tid resandes runt i Sveriges avlånga land.
  Lycka till med både mat och antagningsprov. Jag håller tummarna!

 3. Hej hej 🙂
  Fy skäms på mig va jag är kass på att kommentera 😦
  Du ska veta att jag kikar in hos dig och läser iaf 🙂
  Hur mår du?
  Var drinkarna goda?
  KRAM

  • Vad roligt att du läser 🙂 Ja, de var förvånansvärt goda! Den med jordgubb var helt OK, lite som Yoggi Jalla. Den med guava & papaya var jättegod. Den sista fick jag inte smaka på, men Loi rapporterar att den var ”ganska vanlig” hallon -björnbärssort. Alla ger dock konstig beläggning i munnen 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s