Skåneresa etapp 1, med återblick på maj 2012

Väckarklockan ringde kl 05:00 och efter gröt, kaffe, macka och grapefrukt gav vi oss iväg. Medan fina hästen Don Cameron fick en liten stund i hagen lastade jag 60 kg hö i transporten – välbehövligt kroppsarbete inför en lång dags bilfärd.

Lunchstopp i Mjölby med lite åkpaus för DC i lånad hage medan vi människor fick äggmackor och en stunds promenerande i Sharpman (hästtillbehörsbutik).

Efter ytterligare mååånga timmar var vi framme och installerade i Flyinge för övernattning och uppsökande av middagsställe. Kanske en sväng till Lund, där jag jobbade och veckopendlade för 20 år sedan…

En tillbakablick på förra året vid samma tid hämtar jag från boken- Hur jag besegrade mina Hjärnspöken

Maj 2012

”Wow! Jag har nu tränat på Itrim ett par gånger iförd tröja med kort ärm och ingen kollade på mina armar och skrattade!
Det låter kanske larvigt med det är också banbrytande; att jag överhuvudtaget vågar. Jag har löst skinn hängande under armarna, men det känns inte totalskämmigt.

Var sedan i Täby C och köpte klänning att ha när dottern tar studenten om en månad.
Stl 40! Kortärmad!
Till klänningen köpte jag även ett par ordentligt högklackade pumps, som jag nu håller på och tränar upp mig på att gå i. Det var många år sedan mina fötter orkade bära runt mig på höga klackar.”

Maj 2013: I fredags var vi ute på krogen och jag hade just den klänningen OCH gick obehindrat runt på stan i högklackat 🙂 Numera inget konstigt alls – en inte helt självklar vinst av min livsstilsförändring, men nog så viktig att spara på och njuta av. Alltid skapa nya friska spår i hjärnan!

Maj 2012

30 minuter utan ont – För första gången gjorde jag 30 minuter på Pulspasset + en del rockringande, utan att ha ont någonstans och utan att göra någon av övningarna lättare för att skona någon skraltig kroppsdel!”

Maj 2013: Ännu en viktig återblick! Det är så lätt att glömma hur det kändes att alltid ha ont någonstans. Nu när jag gånger inte bara ”tar mig igenom” 30 minuters träning utan varierar mellan Medel- och Intensivpass…

Även om jag brukar säga att man ska släppa negativa saker och fokusera på det positiva, så tror jag att det är riktigt nyttigt att titta tillbaka och jämföra sin ökade fysiska förmåga och de vinster man gjort.

Vad säger ni? Är ni uppmärksamma på framstegen och fysiska förbättringar?

20130520-141025.jpg
Den här var riktigt OK. Lite som Yoggi Jalla Lime/jordgubb

20130520-141216.jpg
Dimma över iskalla Vättern i viken vid Jönköping.

4 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Skåneresa etapp 1, med återblick på maj 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s