Skåne hela da´n, med återblick på maj 2012

Tänk att jag fortfarande hinner tänka ‘Hoppas att jag kan ha morgonrocken – att skärpet går runt mig’ när jag kommer till ett hotellrum…

Pilegårdens Bed & Breakfast bjöd på gosiga morgonrockar

Pilegårdens Bed & Breakfast bjöd på gosiga morgonrockar

Men om jag fortsätter som igår kanske jag får fog för knastankarna 🙂 Skämt åsido- jag åt en pizzeria-pizza igår kväll, 21:20 fick vi tag i mat i lilla Södra Sandby och det var den godaste pizza jag någonsin ätit, värd varenda kalori!

Att försöka få i mig något slags vettig lunch idag var tyvärr ett omöjligt projekt. Det minst ovettiga som fanns var sallad med minimalt med kyckling. En del promenerande har det förstås blivit, som vanligt i hästsammanhang. Däremot ligger löpning och träning nere de här dagarna, så jag får jobba på ordentligt när jag kommer hem.
Hmmmm, undrar hur man bär dig åt för att lägga upp dagarna innan en springtävling? Vårruset går ju av stapeln om precis en vecka och jag känner mig totalt okunnig på det område -fråga mig hur man förbereder en häst för tävling istället 😉
Kondition har jag i alla fall numera-annat var det för bara ett år sedan då jag skrev så här apropå Målets betydelse
Maj 2012
Ett konditionstest avverkades på onsdagen. Resultatet var mycket nedslående. Eftersom jag sänkt mitt BMI så mycket sedan jag gjorde det inledande, hade min konditionsnivå inte flyttat sig nämnvärt uppåt i diagrammet. Den låg fortfarande på den försmädliga röda nivån där man anses ha ‘mycket god förbättringspotential’.

Några dagar senare bestämde jag mig för att göra om testet och gick nu tillväga på ett lite annat sätt. Jag kollade först på diagrammet var de olika tidsgränserna gick för röd, orange respektive gul nivå. Jag tog min mobiltelefon i handen och satte igång tidtagningen och så traskade jag iväg.
Då och då tittade jag på klickan vilket fick mig att ta i lite mer. Före målet spurtade jag ordentligt för att klara gränsen upp till gul nivå och klarade den med sådan marginal att jag var 3/10 sekund från att gå in på GRÖNT!

Det är helt fantastiskt vad ett tydligt mål kan göra för prestationen.

Maj 2013
Nu är det i alla fall läge för en tur in till Lund. Sova i hyfsad tid känns som en god idé, så att vi kommer iväg hemåt så tidigt som möjligt i morgon.

20130521-174649.jpg
Flyinge – ridsportens Mecca

9 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

9 svar till “Skåne hela da´n, med återblick på maj 2012

 1. Åh känner igen det där med morgonrocken så väl!!! Och jag har helt missat att du är i Skåne… När hälsar du på mig??? Kram Tina

 2. Säger samma sak som Tina. Igenkänning om morgonrocken och träff nästa gång du är i Lund….

 3. Åsa

  Vi får jämföra våra erfarenheter och upplevelser efter Vårruset. Känner mig lost, hur förbereder man sig? Intalar mig att det är på skoj samtidigt som jag är väl medveten om den lilla tävlingjäkeln som lurar mellan öronen ;). Den måste kontrolleras om inte jag ska ta slut halvvägs. Hur funkar du, kan du hushålla med resurserna?
  Håller tummarna för oss bägge!

  • Haha, jag är så grundbefriad från tävlingsjäkel att den bara poppar upp vid speciella tillfällen och jag tror att jag kan hålla den i schack på tisdag 🙂 Jag har koll på snittiden i Runkeeper i mobilen och då kommer det nog att gå lagom långsamt för att jag ska palla hela vägen.
   Håller tummarna för oss båda, MEN måste spara ett lillfinger eller två åt damen som åker till Strömsholm för nästa antagningsprov 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s