Mycket märkligt

Hur kan man

 1. Gå ner i vikt av att sitta stilla i en bil 2 dagar á 60 mil vardera?
 2. Få jätteont i benet av att inte träna på tre dagar?

Jag har inga smarta svar – kan bara konstatera att det är vad som inträffat.

I morse lyckades jag nämligen få igång ”Wii Fit” (trots att makens 50-årspresent The Surround Sound-anläggning medfört både nytillskott och total omdisponering bland fjärrkontrollerna).  Jag kände att jag ville ha en liten koll på läget efter Skåneresan…

Döm om min förvåning när jag hade gått ner 1,9 kg!?! Den enda slutsats jag kan dra på det är att fortsätta att försöka att slappna av. Det känns ju helt orimligt att sitta sig till en viktnedgång, alltså borde det vars lika orimligt att en enda liten glass skulle ge en uppgång, eller hur?!

Det är tydligen så att om man lyckats öka sin förbränning med bra mat- och motionsvanor så kan det räcka med en rejäl dos promenerande dagen emellan de två resdagarna för att kompensera allt bilåkandet…

Tillbaka i vardagen blev det idag mååånga steg i solen.

Chichi i DCs box

En lite vovve som inte har vett att hålla sig i skuggan fick stanna inne en stund.

Till middag blev jag otroligt sugen på vårgrönsaker och lax, så det var vad vi fick:

Ugnslax, färsk sparris, färskpotatis och primörmorötter

Ugnslax, färsk sparris, färskpotatis och primörmorötter

Mums! Så mycket gott som kommer att finnas alldeles snart.

Det som jag inte skulle brytt mig ett smack om våren/försommaren 2011… Känner ni igen det?

10 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

10 svar till “Mycket märkligt

 1. Det är inget konstigt alls. Att inte utöva träning på två dagar innebär att musklerna tömmer sitt glykogenförråd och varje gram glykogen binder x antal gram vätska. Så därför är ”vikt” ointressant, det intressanta är vad man förlorar. En längre träningsfri period ger mig alltid två kilos viktnedgång som snabbt återtas när jag tränar igen utan att mina mått på något sätt förändrats.

  • Aha! Där ser man:) Nya lärdomar hela tiden. Det märkligaste är ju egentligen att man lyckas leva så många år utan att veta hur man själv fungerar. Jag menar att det dyker upp nya kunskaper och insikter både inifrån och utifrån när man väl intresserar sig för sin funktion. Tack Maria 🙂

 2. eva eriksson

  du kanske får en morsdagspresent som ”leta tårtan i skogen”
  på en omkrets av 1 mil ca
  de dina får väl hitta på ngt energikrävande,eller så

 3. Det där med ont av att inte göra så mycket är egentligen inte så konstigt. Min man har ett fysiskt arbete och de helger vi inte gjort något speciellt kan få otroligt ont i rygg och ben på söndagkvällen.
  Tänk vad lite vila kan göra, båda hjälpa och sälpa.

 4. Gunhild

  Ta patent på bilen och sälj patentet dyrt…!!! Hahahaaaa 🙂 Gunhild

 5. Gunhild

  Skulle också vilja tillägga till alla andra kommentarer, inte minst överhuvudtaget i ämnet ifråga: viktigaste mätverktyget är spegeln och inget annat!!! Sådeså! Tillika med att STÄNDIGT röra på sig! Gunhild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s