Vägskäl och viljestyrka

Vägskäl nummer 1

Efter fem dagar utan löpträning var jag minst sagt o-sugen på att springa. Det tog verkligen emot att överhuvudtaget tänka på saken. Med bara fem dagar kvar inför Vårruset kändes det definitivt som en möjlighet att stryka mig och t o m att lägga löpningen på hyllan för alltid. Den gamla latmasken vaknar ack så lätt!

Vårruset

Nummerlappen är här!

Jag vägrar dock att skylla på ”dålig karaktär” eller liknande, för jag accepterar inte ens att den existerar. Min bestämda uppfattning är att Dålig karaktär inte tilldelas vissa individer i DNA-lotteriet som om det gällde hårfärg, hakans form eller lång stortå.

  • Nej vad det handlar om är förstås ”vaktmästaren” i hjärnan som genast springer iväg och letar efter igenkänning!
  • Lätt som en plätt får han naturligtvis tag i spåren från tidigare tillfällen i livet då jag misslyckats med hälsosamma aktiviteter!

”Vaktmästaren” är min guru, coachen Kjell Enhagers underbart tydliga bild som han berättar om HÄR! Missa inte detta suveräna Youtube-klipp (gissar att ni kommer att fastna och bläddra runt även bland de andra Kjell-klippen 😉 )

Jag hade dock mer erfarna lopplöparens råd ringande i öronen inför Vårruset;

Ta den långa rundan ungefär på torsdag och en kortare på lördag och vila söndag och måndag…

Och hur i hela fridens namn skulle jag få ihop något som ens liknade det om jag inte sprang idag?

Nej, på med kläderna och ut först en ca 10 minuterssväng med hunden som sällskap, snabb avlämning av henne hemma och så vidare till skogen.

Här uppstår Vägskäl nr 2:

Vägskäl

  • Ska jag ta åt höger ner mot sjön den smalare skogigare vägen där det bergis finns ORMAR och jag är alldeles ensam och har ingen kanonmat framför mig 😦
  • Ska jag ta åt vänster uppför Djä…lsbacken, som jag aldrig sprungit uppför, hur ska jag kunna klara det när jag inte sprungit på 5 dagar och tänk om jag inte orkar och måste gå och då förstör jag ju uppladdningen inför Vårruset och dessutom kanske jag får ont någonstans och inte kan springa ändå och …
Djävulsbacken

Djäv..sbacken

Tack och lov vann ormskräcken och jag sprang utan större besvär uppför backen och sedan vidare ytterligare 5 minuter i något svagare uppförslut.

Genomsnittstiden på mina totalt 6 km blev bland de bättre – trots vilodagarna…!?!

Självklart höll jag på att snubbla över en orm precis i slutet av skogsbilvägen som jag lever i villfarelsen att jag är trygg på 😉 Visserligen död och visserligen inte en huggorm, men ändå!!

Apropå viljestyrka tänker jag göra reklam för dotterns blogg loidressage.com. Den handlar huvudsakligen om hennes arbete med hästarna, men där finns en hel del inspiration att hämta när det gäller målmedvetenhet och att förvandla drömmar till verklighet genom hårt arbete.

Så ytterligare några bloggtips före grillning och Let´s Dance 🙂

  • Missa inte att titta in hos Linda som kämpar på mot ballongflygningen och äntligen får tugga lite nu efter sina första veckor!
  • Tina verkligen sprudlar på sin blogg Butterfly Tina:Från puppa till fjäril. Hon har gått ner 21,5 kg nu, men det viktigaste är livsstilsförändringen som lyser så man blir alldeles glad av att läsa!
  • Camilla skriver inte sin vikt utan visar förändringen med bilder. Här har ni också en riktig träningsinspiratör!

Påminner igen om att kolla på Kjell Enhager-klippet! Helt suverän tankeställare!

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s