Rimliga mål och vilda visioner

Visst låter det aptråkigt med Rimligt? 😉
Tänkte dock ikväll fundera lite kring begreppen Mål och Vision.

I min värld av projektstyrning – som jag numera även tillämpar på fritiden i projektet Leva resten av livet hälsosamtär en Vision något som ligger uppe ovan trädtopparna, som en ledstjärna.

 • För att sikta mot (och över) trädtopparna finns Visionen, det kanske ouppnåeliga men drömda och önskade.
 • Målet är för mig det realistiska, det nåbara.
 • Målet kan brytas ned i Delmål och de sin tur i Aktiviteter som leder mot varje delmål, som tillsammans leder mot att Målet uppfylls.
Vision: Skärbrädan ramlar ner och jag får en hel fläskfilé

Vision: Skärbrädan ramlar ner och jag får en hel fläskfilé

Aktivitet: Jag ser GRYMT söt ut!! Mål: Jag får en bit fläskfilé.

Aktivitet: Jag ser GRYMT söt ut!! Mål: Jag får en bit fläskfilé.

Igår var familjen på Rock of Ages. Rekommenderas varmt – en helt sagolik uppsättning, särskilt för den som växt upp med 80-talsrock närmast kropp och själ. Förutom att njuta av föreställningen och de lysande ögonen hos mitt 16-åriga äpple som inte fallit så långt från päronträdet och gillade låtarna, så var jag helt förhäxad av dansarnas MAGAR!

Bildkälla

Kolla damen till höger! Inte någon anorektiskt fotomodellmage utan en otroligt vältränad muskelmage! Alla tre dans-& körtjejerna såg likadana ut…

Magarna blev min nya Vision! Inte mitt Mål – för jag är inte beredd att lägga 5 timmar om dagen på att träna, men de där magarna kommer att segla däruppe ovan mina trädtoppar och pusha mig mot nya Mål.

Mitt mål just nu är att springa Vårruset på tisdag och för att uppnå det har jag utfört en mängd Aktiviteter enligt Itrims Löparskola. (I ärlighetens namn uppstod inte målet Vårruset förrän en bra bit in i skolan och jag ”snubblade” mer eller mindre över det, men det blev allt mer betydelsefullt allt eftersom det närmade sig.)

 • Om någon hade sagt till mig för två år sedan att jag skulle springa ett 5 km-lopp hade jag skrattat rått åt den vansinniga tanken
 • Om någon hade sagt det för ett år sedan hade jag bedömt det som en relativt orimlig idé.
 • Med målmedveten träning myrsteg-för-myrsteg är det fullkomligt rimligt och, om inget oförutsett inträffar, ett faktum inom två dagar.
  Så här började det i februari...

  Så här började det i februari…

  Idag la jag in ett extrapass med "Snabba 30 minuter" inför Vårruset.

  Idag la jag in ett extrapass med ”Snabba 30 minuter” inför Vårruset.

   

Hälften regnvåt - hälften svettig

Hälften regnvåt – hälften svettig

Hur tänker ni om Visioner och Mål?

9 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

9 svar till “Rimliga mål och vilda visioner

 1. Spännande utveckling! Dessvärre kan jag inte se vad som står i löpprogrammet. Kan du lägga ut en större bild? Du har gjort ett fantastiskt jobb. Själv är jag itrimmare på minus 26 kilo. Ska ta itu med 10 kilo till nu. Löpträningen ligger i fokus 🙂

 2. Jag är otroligt målinriktad och älskar uppföljningar 🙂 Och tur är väl det nu när min kropp närmast befinner sig i någon slags chock mot vikten som den inte har varit i närheten av på över 20 år. Men då har jag satt ett mål på att minska 0,1 kg i veckan genom att motionera mer.
  Motionera gör jag ju dessutom för att jag har ett mål att klara Tjejmilen på max 80 minuter.
  Men det verkliga målet är ju egentligen att göra allt jag kan för att må så bra som möjligt.

 3. Jag är riktigt insyltad i målbild och visionskapande varje dag just nu. Så glad att jag skapat mig en man vet aldirg när man behöver den lite extra 🙂
  Lycka till i morgon!

 4. Ping: Vårruset 2013 och spökepedemi | 2xlblog - Om vikt och hälsa

 5. Thanks for your article. My spusoe and i have continually noticed that a lot of people are wanting to lose weight because they wish to show up slim in addition to looking attractive. On the other hand, they do not constantly realize that there are more benefits so that you can losing weight in addition. Doctors state that fat people experience a variety of illnesses that can be perfectely attributed to their own excess weight. Thankfully that people that are overweight as well as suffering from a variety of diseases can reduce the severity of their particular illnesses simply by losing weight. You are able to see a constant but noted improvement in health as soon as even a negligible amount of weight-loss is reached.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s