Vårruset 2013 och spökepedemi

Gårdagens premiär i tävlingsskor på Vårruset kan beskrivas med ord som:

 • Känslofullt!
 • Anarki!
 • Överraskning!

Känslofullt var det att kliva in i startfållan.

Jag blev riktigt gripen av stunden. 15000 personer som värmer upp en solig försommarkväll till dånande musik – mäktigt!

Anarki rådde i spåret

Jag var förberedd på det, men kunde inte hjälpa att bli riktigt irriterad på alla som vägrade att följa den superenkla instruktionen ”Den som behöver GÅ gör det till höger och springer om gör vi till vänster”. Hur svårt är det? Fem damer GÅR i bredd på vänster sida och blockerar. De var inte ensamma om att ha svårt att förstå att det blir jättetråkigt för dem som ärligt valt ”Joggagruppen” och måste köra slalom 😦

Nog med gnäll – här kommer Överraskningen:

Trots slalom sprang jag på min personliga rekordtid 6:47/km, så irritationen förbyttes uppenbarligen i energi där det fanns plats att springa 🙂 Bättre med plats blev det efter 3,5 km för då hade jag kommit förbi de flesta av de trötta i ”Jogga-gruppen” och det var lättare att ta sig fram.
Rekordtiden var också tack vare det extra krut jag lade in mentalt för ”absent friends ”<3

Medaljen i rosa band är nu en dyrgrip! Den fick sällskap runt halsen av examenspresenterna som mannen levererade vid målet 😉

Grattis till examen i Springskolan, "Jag är Bäst-Nalle, 10 röda rosor mm från stolt make :)

”Grattis till examen”, ”Jag är Bäst-Nalle”, 10 röda rosor och bubblor från mannen

Kommer ni ihåg Ghost Busters?

Spökepedemi har uppstått de senaste dagarna. Nej då mina Hjärnspöken har inte förökat sig, men det har dykt upp flera olika meddelande i olika forum om att de har kusiner och andra släktingar som bor hemma hos dem som läser boken.

 • Jag fick igår en så trevlig mailbeställning med en berättelse om beställarens egna spökena. Härligt med igenkänning!
 • Hjärnspöken ska bli Biblioteksbok!!! Ni förstår hur stolt jag är – mitt lilla hjärtegryn blir lånebok 🙂
 • Det pågår fr o m igår två tävlingar där man kan vinna boken, via Pernillas Viktresa och via BLT/Sydöstran. Klicka på länkarna så kan ni vara med och tävla, vettja!
 • Sist men absolut inte minst fick jag en så himla fin recension av boken, så jag tänker faktiskt räcka långnäsa åt Jante och lägga upp den här:
  • Jag har precis läst klart Jenny Lindströms bok ”Hjärnspöken” som ungefär är en dagbok kring hennes viktnedgång med hennes i efterhand fiffiga och kloka reflektioner kring bl a tidigare ”valda sanningar” och ”offerkofte-beteende”. Jenny är …klok som en bok (tur att hon skrivit en, då…;-) och den här boken är så mycket mer än en historia kring hennes viktnedgång. En inspiration kring hur mycket vi faktiskt kan åstadkomma alldeles själva – om vi bara vågar och törs tro. Många av Jennys reflektioner har inneburit mycket igenkänning för mig också. Kan varmt rekommendera boken – den säljs först och främst via Itrim, men om det kan vara intressant även för dig – kolla direkt med Jenny. Här länk till sidan om hennes blogg. Tack, Jenny, för många igenkännande skratt och ”jobbiga påminnelser”! KRAM

Men hur kan det bli så här? Jo, precis som med målmedveten livsstilsförändring – Det handlar om en VISION, som ligger till grund för ett MÅL som brutits ner i DELMÅL och AKTIVITETER. Tycker ni att jag är tjatig? Om inte, så har ni kanske missat söndagens bloggpost Rimliga mål och vilda visioner 🙂

8 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Vårruset 2013 och spökepedemi

 1. stina

  Du har en otroligt stolt lillasyster 🙂 Kanonbra jobbat med allt!

 2. Grattis till första loppet! Med svinbra tid dessutom. Vilken segrare du är på alla sätt! Och grattis till att boken blir lånebok, och den kanonfina recensionen.

  Kram, Pernilla be

 3. Mona Wallin

  Braiga du! Jag fick din bok i sommarpresent på min första balansträff idag. Ska kasta mig över den nu.

 4. Grattis till allt! Många hittar till min blogg via googlingar på dig 🙂 Och det blir en del klick från mig till dig och Itrims webbshop oxå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s