Jobbigt att smaka sin egen medicin

Ibland kan man förbanna sig över att ha lyckats uppfostra en väldigt rakt-på-sak dotter 😉

Dagen efter Vårruset ”slappade” jag med ett superlitet Pulspass på Itrim. Dvs så lugnt att det inte alls vara frågan om någon puls. Jag ville mer bara visa för mig själv det jag läste på den där bloggen i tisdags – alltså att Vårruset inte är någon Polarexpedition (även om det mentalt förstås var det för mig och säkert för några till).

Dagen därpå – igår alltså – stod åter löpning på schemat. Närmare bestämt lektion 12:3, den allra sista. Jag skulle springa 60 minuter i streck. Insåg att 60 minuter på asfalt skulle vara rätt tufft och beklagade mig för dottern.

 • F..n för alla ormar – det är så synd att jag inte kan springa i skogen 😦
 • Det är DU som väljer att inte kunna det!
 • Hmm, det är ju för 17 så jag säger till alla andra, inte minst i vikt- och hälsosammanhang!!

Det är ju faktiskt min egen valda sanning, att jag inte skulle kunna springa i skogen.

Visst, jag är panikrädd att jag ska träffa på en orm, men om jag tänker efter är det ett rätt litet och ynkligt hinder som står i vägen för att jag ska kunna göra något jag verkligen vill – alltså att på ett enkelt sätt kunna genomföra min 60 minuters löpning i skön miljö på bra underlag.

Sagt och gjort – kan man sätta sig över en gammal sanning såsom ”Jag är en som inte springer” så måste det vara möjligt att välja ”Jag KAN springa i skogen”.

Resultat:

Det gick låååångsamt , med blev iaf 7 km.

Det gick låååångsamt , med blev iaf 7 km.

20130531-101822.jpg

Nyutslagna liljekonvaljer finns inte på asfaltvägar

Inte violer heller ;)

Inte violer heller 😉

Det är du som väljer så var noga med ditt val.  Det är ändå du som väljer vem du är!
Citat Olle Ljungströms ”Apan som liknar dig”.

12 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

12 svar till “Jobbigt att smaka sin egen medicin

 1. Heja dig och extra kul att du avslutar inlägget med just de orden för de hade jag ringande i huvudet under de första 12 veckorna. Och igår/idag har jag precis insett att jag måste tillbaka till det drivet. Tack för påminnelsen!!! Kram

 2. Johanna

  Helt rätt! Om jag vore lika bra på att ta tag i saker och få det gjort, som jag är på att hitta på ursäkter och alla (ibland väldigt långsökta) anledningar till att inte göra sakerna, så skulle jag vara otroligt lyckad inom det mesta 😉 Man skapar sig ju sin egen verklighet och det är tankens kraft som styr det allra mesta i ens liv.

  Sen tycker jag inte alls att 7 km på en timme var särskilt långsamt, med tanke på att lusten inte heller riktigt fanns där. Sådana dagar ska man bara fokusera på att man gjorde det och inte hur man gjorde det.

 3. Åsa

  Det är du som väljer – att säga att det är långsamt. Jag håller inte med, det var ju första gången du sprang en timme i sträck. Du måste ju lära dig hur du ska springa för att hålla ut den timmen. Inte ett misslyckande, du har ju bara inte lärt dig än, eller hur det nu var 😉

 4. Det blir alltid som man tänkt sig!

 5. Stor seger över hjärnspökena! Jag springer mkt i skogen men ser sällan orm där. Ser dem sällan överhuvudtaget och när jag gör det är det på asfalt. Levande eller påkörd.

  Kram, Pernilla be

  • 😀 Ja, det har du ju rätt i! Huvudsakligen ett hjärnspöke, just att jag låter mig få sådan panik bara av tanken på OM jag skulle träffa en 😉 Kram

   Skickat från min iPhone

 6. Ormar r otäcka. Jag sprang över ett fält och när jag var i luften låg det en orm på marken. Har ALRDrig sprungit så snabbt och tjutit så högt samtidigt. Det hände inget. Jag springer på numera på springstigar och inte genom fält, även om det också var en stig, en liten…
  Barn tar efter 🙂
  Samtidigt är det ju bra att hon har lyssnat på dig 🙂
  mvh
  Lizette

  • Häromdagen hoppade jag över en – trodde aldrig att det skulle inträffa, men lyckades att övermanna paniken. Klarade dock inte att springa samma väg tillbaka. Man får ta ett steg i taget och vara nöjde med varje liten seger 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s