Hur jag inspirerar, planerar och kompenserar

Så var det dags för två långa bildagar igen. 62 mil t o r närmare bestämt.

Den här gången med löparkläderna i packningen eftersom vi åkt hemifrån så pass tidigt att det finns utrymme för en runda på seneftermiddagen. Alltså kompensera stillasittandet med bra planering (dvs skippa lite sovmorgon och komma iväg).

För att inspirera mig själv till nya utmaningar träningsmässigt (och ibland för att komma någonstans överhuvudtaget 😉 har jag hängt min fina Vårruset-medalj vid träningkläderna.

Medalj Vårruset

Ja, ja, Åsa – det bodde en tävlingsdjävul därinne trots allt 😉

När jag steg upp på morgonen mätte jag som vanligt midjan med det gula målsnöret. Jag övervägde en kort stund om jag skulle väga mig, men ställde mig framför spegeln istället och bestämde mig för att jag var nöjd med det jag såg. Så jag  litade på mina ögon och struntade fullständigt i vågen 🙂

Ännu ett inspirationsställe finns i arbetsrummet:

Inspirationssaker

”Jag kan!!” -Bland det första jag ser på morgonen.

Google Calender i mobilen skulle jag ha svårt att klara mig utan, med många aktiviteter som kräver synkning med människor och djur, men en gammaldags ganska ful Whiteboard i hallen är ett riktigt bra redskap för snabb överblick:

Whiteboard

Här möblerar jag enkelt om vilo- och träningsdagar

Vision, mål och delmål byggs ju upp av de konkreta aktiviteterna.

 • Även om jag ständigt hävdar att ”Tanken är styrande” att ”Det blir som man tänker”  så byggs ju inte musklerna av elektriska signaler i huvudet, utan av att man de facto genomför något slags fysiska aktiviteter.
 • Och trots att de nya spåren (oftast) leder till rätt beslut så förbränns inte fettet enbart av att hjärncellerna arbetar.
 • Inte minst de besegrade Hjärnspökena kräver ständig övervakning för att inte sticka fram sina fula nyllen och bråka.

Det är här planeringen kommer in, som ser  till att rätt saker blir gjorda och att, när det helt enkelt inte fungerar, det finns alternativa lösningar.

Om jag känner att kroppen behöver vila betyder det inte att det är kört för all framtid och att jag lika gärna kan sluta träna och bosätta mig i frysen med Ben & Jerry!

Det är ju inte svårare än att flytta min planerade vilodag till den dag då kroppen ropar att den behöver lugn och ro.

När jag ser målet och vart jag är på väg, när riktningen är tydlig är det möjligt att kompensera för avsteg från planen.

Men tänk att det ska vara så svårt att fatta? Att man ska behöva jojo-banta i 30 år och sedan kämpa som en iller med sig själv i nästan två år innan Balansen börjar bli någorlunda naturlig?

Hur ser er inspiration ut? Hur planerar och kompenserar ni?

6 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

6 svar till “Hur jag inspirerar, planerar och kompenserar

 1. Åsa

  😄Visstvärcdet väl alldeles underbart att man fortfarande kan bli överraskad av sig själv efter alla dessa år man umgåtts med sig själv

 2. Åsa

  Skriver som en kratta, men du förstår ändå

 3. Din kalender är intressant! Har du beskrivit ditt träningsupplägg i ngn av dina bloggar? Om inte så tycker åtminstone jag att det skulle vara intressant!! Om du har gjort det skulle jag vilja veta vilken! Är ju ny läsare och tror inte jag kan läsa alla dina bloggar du har skrivit just nu 🙂

  mvh
  Lizette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s