På språng i minnenas allé

Nu har körsbärsträden blommat ut och rapsåkrarna är illgula. Undrar om det snart är dags för invasionen av rapsbaggar och nyckelpigor i Lund?

Det är så obehagligt att röra sig på gator som är helt täckta av insekter, men det slapp vi i alla fall under vår runda igår kväll 😉

Minnenas allé ja – det är just under körsbärsträden, på cykel, på väg till jobbet som jag föreställer mig minnenas allé. Under en period i början av 90-talet veckopendlade jag till jobbet på Tetra Pak i Lund och bodde i andra änden av staden, med all den oväntade höjdskillnaden emellan.
Cykelturerna var räddningen vid ett mycket stillasittande jobb, där jag oftast gjorde 40 timmar på fyra dagar för att kunna tillbringa tre nätter/vecka hemma i Stockholm.

20130603-065157.jpg
Efter ännu en lång dag bakom ratten, för antagningsprov på Flyinge med dottern, var det superskönt att komma ut!

20130603-065213.jpg
Vi tog en springtur i Stadsparken. ”Bara” 3 km, men på bra tid. Precis lagom kaloriförbukning för att kompensera min första milkshake på ganska exakt 22 månader 😉

20130603-065227.jpg

Jag måste säga att jag är rätt fascinerad av att ha kommit till den punkt då 3 km på 20 minuter känns som ”a walk in the park” och att jag t o m satt upp ett nytt löpningsmål; 1 mil på 1 timme. Det hade jag skrattat högt åt när jag tog mina första stapplande steg i Löparskolan den 11 februari…

20130603-163037.jpg
Dagens matäventyr var lunchens Pytt i Panna. Vi frågade vad det var för kött i den och fick till svar ”Restaurangkött”…! Undrar vad det är ? 😉 (Valde vegetariskt).

Någon som ramlat på Restaurangkött och vet vilken ras det är?

5 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

5 svar till “På språng i minnenas allé

  1. Gunhild Kullenberg

    Ang, rapsbaggar och andra insekter, undvik att klä dig i gult bara, så ordnar det sig nog.

  2. Ewa M

    vet inte säkert men tror att man inseminerar en genmodifierad (lite får DNA)ko med en gris som är genmodifierad med en häst. Kan ev finnas lite hönsDNA i grisen också….

  3. Gunhild

    Spännande… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s