Se på saken från ett helt annat håll

I många sammanhang när man kör fast, vare sig det är ett stort projekt eller något lite mindre, kanske i omvärldens ögon helt ynkligt och betydelselöst, kan det vara värdefullt att ställa sig vid sidan om och se på saken från ett annat håll.

Ett nytt perspektiv ger ofta idéer till helt nya lösningar och nya vägar till att slutföra uppgiften och nå sina mål.

Hjärnspökeböcker på väg  med hockeyfrimärken

De senaste Hjärnspökeböckerna är på väg med hockeyfrimärken – varför inte använda ”idrottsperspektiv” på sin livsstilsförändring?

Att ställa sig utanför sig själv och i lugn och ro betrakta vad man säger och gör eller ibland kanske vad man inte säger eller inte gör bidrar till att nya tankebanor kan få en chans att utvecklas.

Jag vet att jag är extremt tjatig om mitt springande, men det är ett väldigt tydligt exempel på just det här. Den dagen jag bestämde mig för att ”Jag är en sån som springer” istället för ”Jag kommer aldrig att lära mig att springa, det är nog något ovanligt fysiskt fel på mig” , så öppnades helt nya perspektiv.

Min erfarenhet är att det här sättet att ändra ”mind set” kan användas i så många sammanhang. Jag har ju själv gjort det i jobbprojekt i så många år, utan att förrän nu de senaste åren fattat att det går att använda precis samma teknik i ett livsstilsförändringsprojekt!

  • Hur skulle det vara om någon stund i solstolen kunde användas till att möblera om i hjärnan?
  • Om en stilla minut eller två med fötterna hängande ner i sjön från bryggan skulle kunna förändra resten av livet?
  • Om tankarna fick vandra i helt nya banor under promenaden över sommarängen?

Hushållsarbete är något som jag helst av allt skulle vilja utplåna från min vardag. Jag avskyr att vika tvätt, damma, diska etc och mockar hellre i stallet än dammsuger hemma 🙂

För några veckor sedan berättade min väninna hur hon varje dag klarar av eländet så snabbt som möjligt genom att ”fara fram som en vind” och plocka undan och se till att allt ser snyggt ut på ytan. Varje fredag är det ”Tornado” med dammsugning och badrumsskurning. Det här är förstås ingen raketforskning, men vad som ändå fick mig att faktiskt se eländet från ett helt nytt sätt var något så enkelt som att hon har koll på stegräknaren!

En lätt liten bris ger 1200 steg och en rejäl fredagstornado kan bli sådär en 4000!

Ännu ett sätt att se den just här saken från ett nytt och annorlunda perspektiv är ju tanken på att glädjas åt att överhuvudtaget äga en diskmaskin och slippa diska för hand… Det perspektivet och mycket annat i samma anda bjuder Karin på i den här bloggposten på nosugaradded. Om ni inte redan hittat nätmagasinet No Sugar Added kan jag varmt rekommendera den.

nosugaradded

Camilla Näslund är grundare till nosugaradded.se och säger:  Vår yttersta drivkraft är att hjälpa människor till ett sockerfritt liv genom att tillhandahålla information, verktyg och inspiration att göra just detta.

Jag är själv inte ”sockerfri”, men hittar massor av intressant peppande läsning hos de olika bloggarna. Jag läser främst Fredrik Weibull, som jag tidigare länkat en del till härifrån 2xlblog och så Karin Ulfhielm. På nosugaradded finns också massor av recept, både på mat och sockerfria efterrätter/godis. Vad sägs om Lakritsrostade mandlar, Chokladbollar, Kokos och Mangoglass?

Finns det något i ditt liv som skulle kunna betraktas ur ett helt nytt perspektiv? Om du tog en titt från ett annat håll?

1 kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Ett svar till “Se på saken från ett helt annat håll

  1. Tack, Jenny! Så roligt att läsa så fina ord! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s