Var och en har sina egna förutsättningar, ändå är mycket lika!

Med stor glädje och mycket stolthet läser jag Tinas bloggpost om hennes läsning av min bok om Hjärnspöken 🙂

Tina har läst boken i ett svep och använt färgpenna och markerat avsnitt som hon reflekterat särskilt över.
Det känns helt fantastiskt att min vision och önskan att kunna dela med mig blivit verklighet!

Tinas kloka tankar och funderingar finns på Från puppa till fjäril.

Min ambition att med boken kunna vara den vän på vägen som jag själv hade önskat har jag nu förmånen att se gå i uppfyllelse hos Linda Json – min strävan till en bättre hälsa och en friskare kropp.
Linda har kommit halvvägs igenom sin 12-veckorsperiod på strikt diet och hon läser min bok dag för dag. Linda finner många likheter mellan oss, men också en del skillnader.

 • För mig funkade det kanonbra med måltidsersättningar – för Linda är det jobbigare att inte äta riktig mat under den här perioden.
 • För Linda går träningen strålande – för mig var det myrsteg framåt, från 7000 mödosamma steg vardagsmotion/dag till Vårruset 1 år och 10 månader efter starten.

Precis så här det – vi har alla olika förutsättningar för att genomföra våra förändringsprojekt!

Svettig fullblodstjej efter träning

Svettig fullblodstjej efter träning

I helgen var jag med dottern som tog ut två fullblodsgaloppörer på dressyrtävling för första gången. Kapplöpningshästarna är avlade, uppfödda och tränade för att springa snabbt som vinden, men de här hästarnas ägare ser även värdet av allsidig träning och vill:

 • visa dem annat i världen än kapplöpningsbanan
 • stärka deras kroppar genom annan typ av träning.

Precis som en otränad människa behöver vänja sig vid träning både i huvudet och i musklerna, så behöver de stegvis vänja sig både hur det går till att

 • springa på tävling i annat tempo än full galopp
 • tävla i en helt annan miljö än med höga vita staket runt en ovan bana.
 • Resultaten på dressyrtävlingar mäts i % av en maxpoäng. Hade vi haft med vår egen dressyravlade, -uppfödda och -tränade häst på den här ”lätta” tävlingen så skulle vi nästan gråtit och dragit en filt över huvudet för 57,34 %, men att fullblodshästen Hunting Call som tillbringat sin tävlingskarriär på galoppbanan fick ett sådant resultat och kom på en 8:e-plats är en stor framgång – efter hans förutsättningar!

  Jag vill gärna avsluta dagens inlägg med att citera Tina: ”För låt oss en gång för alla lägga ”sekttillhörigheterna” åt sidan och faktiskt inse att vi är individer med olika förutsättningar och just hjärnspöken. Vad menar jag? Jo I couldn’t care less om du väljer GI, Viktväktarna, LCHF, Xtravaganza, Itrim, Cambridge, Nutrilett, magoperation eller what ever.Det som allt handlar om till syvende och sist är – du måste jobba med att omprogrammera din hjärna att göra bättre val. Både vad det gäller rörelse och kost om du ska lyckas i en viktminskning. Och vi är i olika stadier i livet med olika preferenser och förutsättningar därför måste var och en hitta sitt egna facit. Vad som funkar för mig går inte att ”copy och pastea” rakt av för någon annan. Var och en måste hitta sin väg till ett lyckat koncept.”

  TACK för alla värmande ord om boken i recensioner och kommentarer! Kram 🙂

  2 kommentarer

  Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

  2 svar till “Var och en har sina egna förutsättningar, ändå är mycket lika!

  1. Anna

   Visst är det så, det krävs inte bara en yttre resa i form av ändrade vanor om man ska ändra livsstil långsiktigt och framgångsrikt. Det krävs för de allra flesta att man vågar sig ut även på en inre resa, eller som du skriver en omprogrammering av hjärnan. Man behöver göra upp med sina begränsande föreställningar, finna nya mål och drivkrafter allt eftersom man når delmål efter delmål och inte minst hitta sitt nya jag. Kul att läsa om din fortsatta resa, hälsa Anna från San Francisco

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s