Till Turkiet-Söndag 16 juni

Vad sägs om frukost vid 03:10 och lunch 07:40?
Hyfsat bra mellanrum mellan måltiderna – i början av dagen i alla fall 🙂
Jag hade en förhoppning om att vi skulle få fruktsallad, äggröra & bacon el något liknande ”brunchaktigt” ombord, men ack så jag bedrog mig.
Riktig lunch serverades; rökt kalkonbröst och fransk potatissallad stod på SAS meny idag. Faktiskt helt OK trots den tidiga timmen 🙂
Jag drog mig till minnes ett gammalt ”Julbordsätartips”, nämligen ”Om det är svårt att få tillräckligt med grönsaker-ät alla dekorationer!” Så jag bytte till mig så många cocktailtomater jag kunde med den grönsaksallergiska delen av familjen (mot desserten morotskaka) och petade bort den läbbiga hackade rödlöken, så att jag fick tag i gurktärningarna och salladsbladen.
Liksom vid NewYork-resan i höstas njuter jag i fulla drag av att få hur bra plats som helst i flygstolen, att ha gott om benutrymme (ja, jag erkänner i efterhand att det inte bara var Spanairs fel att det var trångt när jag flög till Barcelona 2010…) och att obehindrat kunna klättra ut från min fönsterplats och ta mig förbi kabinpersonalen på väg till toakön. Där väntar jag obekymrat utan att känna mina medpassagerares blickar ( jo, förresten, de kollar nog på mitt nyfixade hår-tack Emilia :).

Precis som jag märkt i bilen är smalare ben och rumpa ”kortare”.

När vi lämnade terminalen i Bodrum slog förstås värmen emot oss, men eftersom klockan ännu bara var 11.00 så var det inte brutalvarmt utan ”bara” 28 grader;) Undrar om det är sant att man förlorar mer än bara vätska när man svettas? En oväntad bonus i så fall.

Efter drygt tre timmars bussresa-tack o lov i luftkonditionerad buss-gick färden nerför och nerför och nerför en slingrande väg ( fattar att man pga alplandskapet inte kan klämma in en flygplats i närheten även om det vore en hit) . Framför oss öppnade sig en ljuvlig havsvik!

Det blåser!!! Hurra 🙂 I skuggan känns det som en försommardag på Sandhamn och vill man steka sig lite så är det bara att kliva ut i solen 🙂 Men jag ska väl inte ropa Hej! ännu-prognosen säger 37 grader på onsdag 😉

Tur att det serveras mycket grönsaker för det erbjuds mat i princip 24-7 …

Så middagsbuffé;
När det gäller dessertbordet måste jag citera sonen " jag skulle kunna slicka igen ett kuvert utan att det var klister på det" och " jag skulle döda en diabetiker med en kyss". Min egen beskrivning av utbudet är sockerkaka doppad i sockerlag och marsipan av pistage och pinjenötter doppad i sockerlag.

Tacksam för att det står kylskåp med mineralvattenflaskor överallt, bara att plocka!

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Till Turkiet-Söndag 16 juni

  1. Det bästa med förra sommarens turkietsemester var alla grönsaker på buffén och det nästbästa var att 99% av sakerna på dessertbordet inte var goda alls.
    Ha det jätteskönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s