Egyptens gräshoppor!

Kl 17:00 hissas jalusierna vid ”snacksserveringen”. Faten med småkakor länsas på mindre än fem minuter av de köande, synbart helt utsvultna hotellgästerna (2 1/2 timme sedan lunchen avslutades). De fyller sina assietter med högar av kakor och sammanstrålar vid borden med de familjemedlemmar som köat för att breddfylla sina tallrik med vinglande staplar av pizzabitar.

20130622-223216.jpg

Igår delade vi förresten middagsbord med några svenska Itrimmare. Det är så himla kul att människor stolt berättar för helt nya bekantskaper att de, som i det här fallet gått på Itrim och gått ner nn kilo på x veckor och de nu på semestern börjar dagen med en halvtimmes promenad och koncentrerar sitt ätande på kycklingklubborna och grönsaker.

Det är bara ett av flera glädjande tecken på att en mer öppen attityd till förändringar mot hälsa och välmående gradvis blir allt vanligare istället för en hemlig skam över ett mindre hälsosamma leverne 🙂
För att tala klarpråk; det verkar som att allt fler människor som tar tag i sin övervikt är öppnare med det och skäms mindre 🙂

Jag tror ju att en av grundstenarna i en framgångsrik och hållbar viktminskning och livsstilsförändring är just att acceptera sig själv och sina tillkortakommanden, vara snäll mot sig själv och våga bara både stark och svag, helt enkel mänsklig!

20130622-223338.jpg
Fullmåne sista kvällen i Marmaris

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s