12 kilo upp…

Om det gällde mig själv skulle jag förstås inte jubla. Nej, det är förstås fina Pålle som äntligen gått upp lite i vikt. Han visar verkligen på betydelsen av vardagsmotion. Ständig rörelse i hagen med fina två ston att valla runt 07:00-21:00 ger en rejäl energiförbrukning. Trots att vi göder honom allt vi kan går det väldigt sakta uppåt…

DC på vågen

DC på vågen

Idag finns på 2xlblog på Facebook JENNYS SOMMARTIPS # 8
Vilka dagar är det verkligen ”semester”? Lägg in påminnelser i kalendern om ”icke-semesterdagar” då allt ska vara som vanligt. Det är så lätt hänt att undantagsperioder växer och drar iväg

Tänkte utveckla det lite…

Jag funderar över det här med vad som utgör en underbar sommar eller semester (eller för den delen ett fantastiskt julfirande).
Inför varje sommar skrivs tidningsartiklar om ”semesterstress” då man försöker att klämma in utlandsvecka, måla om på landet, hälsa på hela släkten, åka till Liseberg och Kolmården
Dessutom, som jag läste i Jan Söderqvists krönika i SvD i morse ”är det under ledigheten man har tid att åtgärda bildningsluckor, som t ex att läsa resten av Proust och ta dig igenom den svenska arbetarromanen av Ivar Lo Johansson…”

Men vad måste man klämma in och hinna med av ätande och drickande och slappande för att uppnå den optimala semesterlyckan?
Är det så den 100%iga sommar- och semesterkänslan skapas:

 • Grillat med bearnaisesås
 • Jordgubbar med vispgrädde
 • Picknickbaguette med skagenröra
 • Tre kulor gräddglass i våffla
 • Lata dagar i hängmattan, på bryggan, i sanden

Eller kan det möjligen vara så att man skulle kunna vara sommarlycklig och semesterglad med en extra lång promenad då och då?

Med några insprängda ”icke-semesterdagar” när man inte trycker i sig fullt lika mycket traditionella sommarkalorier?

Kanske det inte behöver förstöra ledighetsnjutningen att man hoppar över några av semesterns godsaker?

Kan det t o m vara så att en tydlig bild av något trevligt tillfälle framåt hösten kan hjälpa till? Alltså så att man inte behöver stressa så mycket med att äta och dricka och slappa utan kan njuta av en balans och lagomhet även på det området?

Och så ett riktigt somrigt lunchtips:

Tonfisksallad med kapris, gurka, överbliven färskpotatis i tärningar, sallad, oliver, ägg och en dressing med italiensk salladskrydda – Yummi!

20130714-154628.jpg

7 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

7 svar till “12 kilo upp…

 1. Sommar för mig är bla morgondoppen som sällan är dopp utan snarare bad och sim. 🙂

 2. Åsa

  Semester är att kunna ”hänga” i stallet! Massor med vardagsmotion blir det 🙂
  Är den där vågen fixad nu? När A hade klippkort på Täbykliniken vägde den helt fel, om jag minns rätt så visade den mycket lägre än vågen inne på kliniken. Kanske har DC lagt på sig än mer muskler?

  • Såg att de hunnit rida tre hästar redan:) Vi skodde uppe på MK igår och vägde honom där också – 676 kg fux 🙂 Men än är det en liten bit till de 688 kg som han vägde före buköppningen. 4 meter kortare tunntarm än normalt gör det förstås svårare att gå upp…

   Skickat från min iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s