Utmaningarnas utmaning

Det finns några få saker jag gjort i livet som jag varit så nervös för att jag inte sovit överhuvudtaget.

 1. Jag har alltid (fram till Vårruset) avskytt att tävla. Jag har t o m varit sömnlös inför några av dotterns och hästarnas större dressyrtävlingar.
 2. I början av 90-talet utbildade jag Hovet (alltså Kungens – inte idrottsarenan) i det som på den tiden hette ADB/Datakunskap. Då var jag också fruktansvärt nervös, helt i onödan skulle det visa sig.
 3. KÖRKORTET! Värst av allt. Jag tror inte att jag andades på hela dagen 11 september 1980.

Idag var det dags igen. Inte för hov eller hovar utan för uppkörning. För att köra lagligt med vår stora pålle behöver vi ha vårt hästsläp registrerat på en högre vikt än vad jag får köra med ett vanligt B-körkort, så det var bara att pallra sig iväg och utföra prov för sk B96-kort.

Stor vånda inför att visa upp något som jag gjort mer eller mindre per automatik de senaste 10 åren…

Jag märkte redan igår eftermiddag att jag blev så otroligt stressad att jag inte visste vilket håll jag skulle peta blinkersen åt när vi tränade på ”säkerhetskontroll”. Plötsligt kunde jag inte ens backa vettigt 😦

Ännu en gång och i ett helt annat sammanhang handlar det om Hjärnspöken och inget annat!

Det blev till att jobba med den mentala biten de återstående timmarna och bestämma mig för att:

 • Det här KAN jag
 • Köra med släp sitter i ryggmärgen
 • Inget är annorlunda för att det står eller sitter en inspektör bredvid
 • Inspektörens jobb är att se till att vi alla möter trafiksäkra ekipage ute på vägarna – inte att ”sätta dit” mig.

Jobbet lönade sig! Kl 15:00 hade jag det nya körkortet 🙂

20130718-160218.jpg

Eftersom det skulle köras släp idag och det ska festas hela lördagen så var jag tvungen att planera in löpning igår och i morgon. För att närma mig ”före-semestern-läget” lite bestämde jag mig för att öka tempot något.

20130718-170154.jpg
Chichi blev trött och jag riktigt svettig. men det gick helt OK. Jag kan fortfarande inte fatta att det är sant att jag kan springa och framför allt att jag gör det frivilligt i 27 graders värme…

20130718-171500.jpg

Ännu en positiv effekt av en lättare, smidigare och starkare kropp konstaterade jag igår kväll när vi lastade släpet och packade för att allt skulle vara helt fastkilat. Jag klättrade runt som en liten apa och hoppade och bände på ett sätg som varit helt uteslutet för två år sedan 🙂

Vilka effekter märker ni som kämpat er till en lättare och starkare kropp?

<

8 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

8 svar till “Utmaningarnas utmaning

 1. Stina

  Stort grattis från oss i Hemavan, till ditt nya körkort och att du tar dig fram med lätta steg, trots 27graders värme. Vi gör dagsvanrdingar med olika svårighetsgrader beroende på vilka som är med. Vår snart 80-åriga far hänger med bra och lite lättare går det för mamsen.

 2. Hej och roligt att läsa din blogg. Jag hade min maxvikt februari 109 kg. och idag har jag 97 kg, men det är trögt, göra fel ibland. Tills jag var 38 år var jag aldrig över 60 kg. Men sedan skilsmässa och Depression och det gjorde att jag gick upp till 93 kg som jag bantade ner till 65 kg och det var året 1982. Sedan gick det upp och ner tills nu. Men nu menar jag att när jag har gått ner till cirka 75 ska jag aldrig gå upp mera. Men Motivationen skulle kunna vara bättre.
  Tror du, att jag klarar av det?

  • Tack !Vad trevligt att du gillar bloggen 🙂 Ja du, vi har lite liknande erfarenheter av fenomenet jojo-bantning, låter det som.
   Jag tycker att det är jätteviktigt att tro på sig själv och sin egen förmåga att förändra.
   Du har jobbat bort 12 kilo nu-var riktigt stolt och glad över det så ger du dig själv en chans att skapa nya erfarenheter av att du klarar det och
   därmed en uppmuntran att kämpa
   vidare.
   Steg för steg närmar du dig ditt mål om du målar upp det riktigt tydligt för dig själv.
   Var snäll mot dig själv, tro på dig själv och tyck att du gör något bra! Det är mina tips:)

 3. Grattis till körkortet 🙂
  Effekter jag känner är dels att jag orkar jogga längre och oftare utan att få ont i mina knän och att jag är mer uppmärksam på vad jag stoppar i mig och varför.
  Jag har dessutom skickat efter kläder via internet, något jag aldrig vågat göra tidigare 🙂

 4. Grattis till nya lappen!
  Benen är piggare igen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s