Festliga och lockande målbilder

Imorgon styr vi söderut, närmare bestämt till Linköping för att fira en 75-årsdag med hela ”tjocka släkten”.

Vi planerar att sammanstråla med några andra familjemedlemmar och pausa för lunch och lite sight seeing i Nyköping. Rökeriet vid Nyköpingsåns utlopp i hamnen är riktigt trevligt och bjuder förstås på rökta delikatesser mm.

Inför det här partajet har jag ju skärp till mig lite och kan känna mig snygg i ”den gamla trasan” som var min allra första finklänning efter att jag hade nått mitt viktmål. Jag köpte den till dotterns studentfirande i juni 2012 och hade då även högklackade pumps på fötterna igen, för första gången på många år.

Just det här med att kunna ha högklackade skor var med på den lista jag gjorde för att konkretisera min målbild. Någorlunda friska fötter i en så liten storlek som de har av sig själva och med ordentligt många färre kilon att bära var en förutsättning för att kunna komma tillbaka i snyggskor med lite höjd.

Den inre bilden motiverade och hjälpte mig en hel del.

High heels

High heels!

Nej, skojjar bara – det är dotterns stilettos. Jag nöjer mig med de här:

Högklackat

Tillräckligt högklackat för mig

När det gäller klänning är önskedrömmen förstås den här:

Stylad på Berns nov 2012

Stylad på Berns nov 2012

Den har jag inte riktigt råd med, men bilden är grym att ha på väggen tillsammans med Vårruset-medaljen.

Även 21 månader efter uppnått mål behöver jag små påminnelser i vardagen för att hålla rätt kurs så ofta som möjligt!

Apropå skor så fick ”snabba skorna” hänga med ut idag för första gången på en månad. Caroline och jag sprang drygt 5 km utan vovve, så det gick undan lite. Chichi fick däremot alldeles nyss en promenad på 6,5 km, men då tog jag skorna med lite tjockare sula. Det gäller att vara rädd om sina fossingar!

Snabba skor

Snabba skorna

Har ni hjälp av inre eller verkliga bilder för att nå mål eller hålla er på rätt köl?

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Festliga och lockande målbilder

  1. Sarah

    Jag håller verkligen med dig om att det är viktigt med målbilder. Jag ser mig själv springa i mål på ett lopp som är en mil. Svettig men nöjd och jag ska ha fixat att springa hela milen. Det är en viktig målbild som peppar mig just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s