Juli – viss utveckling kan man lugnt säga

Vi är just nu på stort kalas, så jag har förberett ett inlägg med en återblick. För inte så länge sedan berättade jag om förra sommarens mellan ”skräck och förtjusning”. Här är fortsättningen, med några upplevelser från 2012 – min första sommar som normalviktig. Min Reflektion över situationen känns i stort sett aktuell, även om jag numera sannolikt skulle lägga in en drös extra löpning 😉

Viss utveckling det här året kan man väl säga 🙂

Först en häpnadsväckande nyhet (åtminstone för er som varit med på 2xlblog ett tag och har koll på mitt förhållande till ost).

Även om den ser avvecklad ut, är det ännu lite utveckling det handlar om nedan:

1878

1878 efter 11 dygn!!

Den här biten Falbygdens 1878 har funnits i kylskåpet sedan förra tisdagen och jag har inte ätit en enda smula av den 😀

17 juli 2012

Dag 345

Jä…ar! Missade Itrimgruppmötet igår men vägde mig med Wii Fit i morse: 76,1 kg… Jaha ja, där hamnar sommarutsvävningarna. Det är bara att lugnt och fint ta tag i det (alltså 1 hg över målvikten) och pallra sig iväg till ett Pulspass och att dra åt svångremmen något, dvs minska på extravaganserna i form av kolhydrater och öka konsumtionen av vatten och grönsaker. Jag promenerar redan riktigt ordentligt varje dag, så där finns inte mer att hämta. Viktigast av allt är att jag behåller lugnet och metodiskt arbetar mig tillbaka dit där jag vill vara.

Reflektion: Jag konstaterar nu i efterhand att det inte fanns med i min världsbild att jag skulle ha kunnat träna ett extra Pulspass, simma eller springa. Jag är lite förvånad över att jag inte överhuvudtaget kom på idén. Samtidigt tror jag att jag helt enkelt hade fullt upp med anpassningen till det nya livet med ett så normalt förhållande som möjligt till mat och träning. Jag tror t o m att det var en ingrediens i den långsiktiga framgången, just att jag inte fick panik utan lugnt och fint återvände till planen utan att ändra den.

Om du blir nyfiken på mer om mitt första år av livsstilsförändring, så hittar du det i min bok ”Hur jag besegrade mina Hjärnspöken”.

Boksignering

Signerar ”Hjärnspöken” maj 2013

Boken får du tag i HÄR.

Dagens sommartips är JENNYS SOMMAR (PARTY) TIPS #12

Blanda 50-50 rosévin /Sprite Light. Dekorera med hallon och mynta infrusna i isbitar. Festlig och färre kalorier än t ex mousserande rosé.

Sommardrink

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s