Hur ska man orka springa?!?!

Nu är det semester igen för större delen av familjen. Det har varit en lite annorlunda sommar – vi har hittills bara lyckats vara lediga samtidigt allesammans drygt en vecka i streck.

Matmässigt blir det inte någon större skillnad. Det är som vanligt grill, grill och grill som gäller – nu med makens eminenta 50-årspresent från Weber. Grillandet passar extra bra när det finns en här som kör sin specialvariant på LCH P/F. Hittills på 2 ½ vecka minus 4,5 kg – helt suveränt och en bra ”kick” för fortsättningen.

Träning då?

Den 1 augusti (planerar) ska jag återuppta Pulspassen på Itrim. Notera korrigeringen; språket är viktigt – tanken styr handling! 🙂

Jag räknar med att få kontakt med min nya hälsorådgivare (Ulrika är ju mammaledig) och tillsammans med henne planera hur jag ska kunna använda övningarna till att bli snabbare och starkare löpare. När jag träffade Ulrika sista gången i juni kom vi nämligen fram till att det är den vägen jag ska gå för att hitta motivation till annan typ av träning än att ”bara springa”. (Visst  är det märkligt att jag som verkligen avskydde att springa och inte ens i min vildaste fantasi kunde se mig själv i ett lopp nu inte vill träna nåt annat?….)

Jag vet ju egentligen så himla väl från hästvärlden att det inte funkar att ”bara träna det man ska tävla” utan att det är styrke- och konditionsträning som bygger upp snabbheten, uthålligheten och styrkan som kropparna behöver både som galoppörer respektive dressyrhästar.

Fullt ös på Täby Galopp efter vårens uppbyggnad

Fullt ös på Täby Galopp idag efter vårens uppbyggnad!

Styrketräning för dressyrhästen i vintras – intervaller i backe

Värmen (29 grader idag) gör att det ändå krävs väldigt mycket självdisciplin för att få mig ut och springa. Min strategi just nu är att köra kortare och snabbare pass för att få upp hastigheten igen, samtidigt som jag slipper vara ute så länge 🙂

Inte så långt och inte så länge

Inte så långt, men inte heller så länge 😉

6.23 på en kilometer är gott under Vårruset-tempo (6:47) även om det bara var på knappa 2 km och inte på 5 km…

När det blir lite svalare räknar jag med att hastigheten ska sitta kvar till lite längre sträckor också. Däremot blir det då ingen Tjejmil, som en del kompisar tänker anmäla sig till. Någon måtta får det vara 😉

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Hur ska man orka springa?!?!

  1. BokMalin

    Själv ställer jag väckarklockan för att komma ut och springa på morgonen innan det blir olidligt varmt. Eller springer vid 21-snåret på kvällen om temperaturen verkar sjunka då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s