I startgroparna för viktminskning?

Det ligger i luften nu…

 • Att semestern närmar sig slutet.
 • Att det är dags att möta vardagen igen.
 • Att det är dags att ta tjuren vid hornen.
Marmaris

Redan 5 veckor sedan vi var i Marmaris…

Det finns förstås olika varianter på hur man hanterar den förändring som man planerat ska ske:

När jag började min ”viktresa” för nästan två år sedan tog jag ett innerligt avsked av mitt ohälsosamma liv med en riktigt rejäl frossardag som, nästan trotsigt, sträckte sig fram till efter lunch samma dag som jag klev in på mitt möte med min hälsorådgivare på Itrim.

Andra hanterar sina förberedelser på helt andra sätt.

Jag har hört om någon som fastade som start på sin livsstilsförändring, för att få ett ordentligt ”break” från det ohälsosamma livet.

Oavsett om man har ett riktigt stort viktminskningsprojekt på många övervitkskilon att jobba med eller om det handlar om att komma på rätt köl efter en liten avdrift ur rätt kurs kan det vara fiffigt med något slags ”Kick-off”. Något som markerar att nu börjar det, här är skiljelinjen. Det behöver inte nödvändigtvis vara något stort och revolutionerande, men något som symboliserar starten på det nya.

 • Kanske en ny skjorta — även om man satt upp ”ny skjorta i liten storlek” som belöning när en viss förändring skett.
 • Ett lagom långt skärp, som så småningom kommer att behöva få nya hål tagna.
 • Småsaker som påverkar sinnena och stöttar förändringen mer eller mindre omedvetet kan vara:
  • En ny tvåldoft.
  • En ny te- eller kaffesort.
  • Nya örngott eller handdukar

Andra förberedelser för en nystart med ett hälsosamt liv kan vara att:

 • Hitta lämpliga promenad/löparstigar.
 • Kolla tidtabeller för att hitta ny tid för avfärd om sista vägen till jobbet ska promeneras hädanefter.
 • Skaffa bra promenadskor.
 • Rensa bort ”dumheter” ur kylskåp och skafferi.

Mitt hetaste tips är förstås att skaffa ”Hur jag besegrade mina Hjärnspöken”. Den är en 165 sidor pocketbok – perfekt att ha med sig som sin följeslagare på bussen, i badkaret, på stranden…

Boken tar sitt avstamp den 8 augusti, så den passar kanonbra som följeslagare dag för dag.

Hjärnspöken

Beställ den nu, så har du din Dagbokskompis från början, se ”Boken” i menyraden ovan.

Är ni på gång för en förändring? Någon som håller på och tar farväl av ett ohälsosamt liv? Någon som ska tillbaka på rätt kurs?

Sagt om Hjärnspöken:

”Den lilla boken som platsar i varje väska och är ett måste för alla Itrimmare, ja övriga också för den delen. Har läst ut den men behåller den i väskan i alla fall som vardagspepp, när den lille med hornen dyker upp, för att locka mig i frestelse. Tack snälla Jenny för en underbar peppbok!!”//Bibbi

7 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

7 svar till “I startgroparna för viktminskning?

 1. AnnamariaG

  Ja, jag är på gång, startade upp 23/7 och är superpeppad!!!
  Annamaria

 2. Ledigheten trodde jag skulle innebära ett antal kilo mindre att bära på, men oj vad jag bedrog mig!
  Jag startade ju mitt eget lilla ”träningsläger”, motionerade flitigt men åt förmodligen lite för flitigt också… Tror jag blivit lite ”fartblind” eftersom viktminskningen gått så bra för mig. Men fyra kilo upp på fyra veckor måste få ett stopp nu.
  Min markering blir en ny musiklista att ha på mina motionsturer from tisdag samt följa det nya programmet för pulsträning jag tagit fram i Polarpersonaltrainer 🙂 Jag lär få ligga i för att nå målet att väga under 80 kilo till 7/9 då jag firar min 61-årsdag med att, förhoopningsvis, ta mig runt Tjejmilen på max 80 minuter!

 3. Ja, här ska det verkligen sättas fart mot rätt håll…imorgon börjar jobbet och då hoppas jag få ordning på mina rutiner. De som just nu är som bortblåsta. Jag har satt upp en matmeny för veckan, ska köpa frukt och frukost att ha på jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s