Kom du igång med viktminskningen, träningen … igår?

Ja, måndag var de igår.

Första dagen efter semestern?

Så fin plan…

Om du följde din plan – GRATTIS!!! En dag närmare målet 🙂

Men – gick det åt fanders? För många frestelser trots goda föresatser?

Du – om du slirade lite i starten och inte skuttade ur startboxen som en oljad blixt – VAD GÖR DET?

Det VAR snyggare med ogräs!

Det VAR snyggare med ogräs!

Var snäll mot dig själv. Du har ju en plan! Gå tillbaka till den. Det är inte kört för att du missade en dag, eller två eller tre.

 • Det du har kvar är ju resten av ditt liv!
 • Förlåt dig själv, släpp det och gå vidare.
 • Upp på banan nu och ta ett liiiitet steg åt rätt håll.
 • Varje steg är bättre än inget alls.

JAJA! Slitna klyschor, men det är sant!

Du är ingen usel eller misslyckad person även om det inte funkade friktionsfritt från start. Du har en ny chans nu – ta den!

Igår kom det inget inlägg på 2xlblog kl 19:00, som det brukar göra på vardagar (18:00 fre-sön).

Varför då då?

Jo. Det är dags för mig att åter ta upp kampen med mitt svart-vita beteende.

Tidigare tog det sig uttryck i att jag jobbade som en idiot, rökte för mycket (ja , allt är ju egentligen för mycket, men eftersom jag tvärslutade 2000 kan jag se tillbaka och säga ”mycket även i jämförelse med andra”), drack mer vin än jag ”behövde” och framför allt åt knasiga mängder – både goda saker och rent missbruksätande.

Under de snart två år som gått sedan jag för alltid övergav 30 års jojobantande har jag kämpat mot det svart-vita som hittat nya kryphål och tagit sig nya skepnader, t ex i omåttlig löpträning (jämfört med vad en hittills livslång löparvägrare tål) och nu senast i de knäppa krav jag ställt på mig själv avseende blogguppdateringarnas regelbundenhet.

MEN:

 • Låt oss hitta nya vägar. Kanske vi vinglar fram på smala stigar med bråddjupa diken bredvid och behöver stöd, kanske vi faller ner i dikena ibland…
 • Låt oss skapa nya spår i hjärnan, som ger oss utrymme att vara snälla mot oss själva, som låter oss ta hand om oss själva och ge oss uppskattning för det vi gör bra, att värdera våra framsteg och förlåta våra tillkortakommanden och svagheter.
 • Låt oss besegra våra Hjärnspöken, ett efter ett!

Ha en bra dag en skön kväll och sov sedan så gott!

5 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

5 svar till “Kom du igång med viktminskningen, träningen … igår?

 1. Så lätt att sätta upp en massa ”regler” för sig själv som kanske ingen annan har förstått eller krävt!
  Jodå, jag har verkligen kommit igång bra 🙂
  Utan att egentligen ha legat på kaloriunderskott har jag tappat 1,6 kilo på 3 dagar. Tre hekto till så är jag tillbaks där jag var för 2 veckor sedan.
  Men som tidigare fokuserar jag mer på motionen än maten och idag fick vovven följa med på en runda. Tror jag körde slut på henne för hon har legat hela dagen 🙂

  • Tack för kloka ord! Vad bra att du snart är tillbaka! Jag kör slut på min lilla vovve ibland, jag också – och ibland känns det bra att ta hennes tempo och jogga på stället medan hon luktar på något.

 2. Du är så klok! Duktiga-flicka-syndromet är en svår åkomma 😉

  Kram, pernilla be

 3. Ping: Forskning och terapi : Du har större chans att lyckas om du är snäll mot dig själv! | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s