Måltidsersättningar – mina erfarenheter och tips

Då vandrar vi vidare i min lilla serie ”Erfarenheter och tips”. Det är just som det låter – mina egna (och ibland vänners) erfarenheter från två år med en varaktig viktminskning och livsstilsförändring och så mina (och ibland knyckta) tips till er som vill ha dem.

Med andra ord inget debattinlägg. Jag är nämligen allergisk mot det religionskrig som pågår i den här ”branschen” .

 • Om du följt en egen metod, viktväktat eller itrimmat och lyckats – Kanonbra!
 • Om du mår bra av 5:2 periodisk fasta – FINE!
 • Om du valt en GBP-operation, som kanske t o m räddade livet på dig – FANTASTISKT!
 • Om du fått en helt ny tillvaro tack vare LCHF -Grattis 🙂

Vill du veta mer om hur jag ser på det, så finns t ex dessa tidigare blogginlägg:

Vad ska man välja; Itrim, Cambridge, LCHF, Viktväktarna

Var och en har sina egna förutsättningar, ändå är mycket lika

Jag levde 12 veckor på bara måltidsersättningar och jag gjorde det till 100 %. Icke en gurkskiva kom över mina läppar. Det var kämpigt ibland men det gick. Mina vedermödor hittar du förstås beskrivna i detalj i boken ”Hjärnspöken.

En dröm under strikt diet :)

En dröm under strikt diet 🙂

Måltidsersättningar – erfarenheter

Här rasar debatten och det kan jag visst förstå. Men min egen erfarenhet, för min egen personliga del, är positiv. Däremot tror jag inte på ”pulver” som enskild insats, utan som en DEL i en viktminskningsmetod och livsstilsförändring som handlar om att lära sig äta rätt, röra på sig och lära känna sig själv och besegra sina hjärnspöken.

Med andra ord: Mat, motion och mental träning.

Efter alla år av Jojo-bantande med egna påhitt blandat med viktväktande hade jag bestämt mig för att satsa allt en sista gång! Jag valde Itrim med maximalt stöd och uppbackning och att följa Itrims matsedel ”Snabb” . Principen är att:

 1. först snabbt gå ner i vikt
 2. sedan förbättra sina vanor, inte tvärtom.

Det finns några tidigare inlägg på området, som jag tycker är så heltäckande kring mina tankar och erfarenheter av måltidsersättningar att det vore synd om ni missade dem:

Varför pulverdiet kan vara till nytta

I morgon smäller det

Måltidsersättningar – tips

När det gäller soppor och shakes har jag två tips:

 • Skaka ihop soppepulvret och vatten en stund innan det värms=lite tjockare och matigare konsistens
 • Använd absolut iskallt vatten till pulvershakes. Ha gärna isbitar i vid skakning, så blir den fluffigare, matigare och mer milkshake-aktig

”Astronautmaten”, dvs varma pulvermåltider blir också matigare av att svälla lite innan de värms. Ät på en liten tallrik så ser det mer ut.

Modifast ”påspasta” kändes som en underbar omväxling mot pulverblandningar 🙂

Jag är väldigt kräsen när det kommer till ”bars”. Gillar egentligen hittills bara:

 • Itrims Cranberry/Müsli som har mycket tuggmotstånd och frisk smak,
 • Itrims Choco Nut (livsfarligt god=hård ransonering) :)
 • Nutriletts Caramell Toffee Bar och Choc Chip Cookie

1 kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Ett svar till “Måltidsersättningar – mina erfarenheter och tips

 1. Ping: Vad har du för åsikt om 5:2-dieten? | 2xlblog - Om vikt och hälsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s