Verktyg för viktminskning – mina erfarenheter och tips

Man skulle kunna dela in Verktygslådan i några olika delar:

 • Den viktigaste aktivitet jag valde vid denna, mitt livs sista viktminskning var att ta mig i kragen och traska iväg till Itrim.
 • Det viktigaste jag gjorde mentalt var att en gång för alla bestämma mig helhjärtat och att ta konsekvenserna av det beslutet. Dvs att bita i det sura äpplet och verkligen ta in i mitt medvetande att jag behövde proffshjälp med projektet. Att därmed följa en strikt diet, ett träningsprogram och ta del av utbildning både inom kost, motion och mental träning, samt stöd i form av kontroll och uppföljning.
 • De viktigaste konkreta verktygen var och är fortfarande dessa:
  • Målsnöret. Det ligger på nattduksbordet. Varje morgon innan jag klär på mig drar jag det runt midjan för att kolla att det fortfarande går ihop.
  • Stegräknaren. Ligger bredvid målsnöret och hakas fast i midjan så fort det finns något klädesplagg att haka det i.
  • stl 38:orna. Jag har kläder i större storlekar också, men de beige byxor och Massimo Dutti-skjortan i 38 är mina ”specialare” som jag tar på med jämna mellanrum för att kolla att jag ryms i dem 😉
38:or, målsnöre och stegräknare!

38:or, målsnöre och stegräknare!

Svårare än så behöver det inte vara att hålla vardagskontrollen…

Sedan är det förstås så att det hälsosamma livet underlättas av ett antal andra konkreta verktyg, varav några som varit och är värdefulla för just mig är:

 • stavmixer för smoothies (gillar inte färdiga köpta, vill bara ha hemgjorda eller möjligen från Red Fellas)
 • viktmanschetter (dem skaffade jag för ett drygt halvår sedan för att få lite mer effekt av promenader)
 • vinterspringskor och broddar!!
 • sommarspringskor – de ”snabba” skorna 🙂
 • rejäla sport BH:ar (även om jag minskat ordentligt i BH-storlek är ”det kvarvarande” i behov av bra stöd)
 • snygga – gärna roliga – och praktiska träningskläder för olika ändamål
Små vikter för benen och lätta hantlar

Små vikter för benen och lätta hantlar

Det låter kanske som stora kostnader?

Ja, men jag har verkligen unnat mig bra, snygga och funktionella grejor för att underlätta ett rörligt liv. Mina tankar har då gått i banor som:

 • Vad kostar det att äta pizza?
 • Gå på McDonalds?
 • Köpa allt större storlekar på kläder i specialbutiker?

Måste dock tillstå att en grej som kostat mer än den smakat är baddräkt, simglasögon och (tack och lov klipp- inte termins-) kort i badhuset. Jag gillar verkligen inte att bada! Jag bestämde mig just, som så ofta i skrivande stund, för att  jag ska slippa det 😉

Det passar även bra i det här sammanhanget att tipsa om ett inlägg som är precis ett år gammalt:

Lagom är listigt, som handlar om urvuxna kläders vidare öden….

Vad har ni för tips på verktyg av olika slag?

3 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

3 svar till “Verktyg för viktminskning – mina erfarenheter och tips

 1. Kicki

  Det är idag min femte dag med VLCD och iTrim, jag valde silver i 24 månader. Till att börja med vill jag berömma din blogg som ger väldigt mycket och är oerhört inspirerande. För mig tog det cirka två år att bestämma mig för just iTrim och det känns underbart att ha kommit igång.

  Mitt viktigaste verktyg är min iPhone – i väckarklockan har jag lagt in påminnelser för alla måltider. En särskild melodi spelas när det är dags för ”mat” vilket är signalen att genast gå iväg och skaka ihop något. På det sättet missar jag aldrig en måltid eller blir sen med den. Ovärderligt för mig som varit oerhört slarvig och nästan dagligen glömt att äta en eller flera måltider för att sedan proppa i mig alldeles för mycket på kvällen.
  Det är även i iPhonen jag skriver ner resultatet från stegräknaren varje kväll och där jag i färg markerat veckorna med VLCD respektive LCD.

  • Tack snälla för de fina orden! Och TACK för att du delar med dig av kanonbra tips! Massor av Lycka Till!! (Om du skulle vilja ha en ”kompis på vägen” finns även min bok som är i dagboksform med dag 1 den 9 augusti) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s