Styrketräning??? Motivation när målet är nått -del 2

Styrketräning!? Nu har det väl slagit slint? Först börjar hon springa och nu är det dags för styrketräning? Har det brunnit totalt eller..
Styrketräning? Inte jag :) Styrketräning? Inte jag 🙂

Det är nästan exakt ett år sedan jag skrev inlägget Motivation när målet är nått, närmare bestämt 21 augusti 2012.

Ämnet är i det närmaste outtömligt, men det känns som ett mycket bra tillfälle att berätta om lite ny motivation just nu…

Många har precis kommit igång med en förändring efter sommaren, andra kämpar med ATT komma igång och flera av oss har lyckats nå våra mål och är mer eller mindre oroliga för att tappa fokus och ramla tillbaka i gamla vanor.

Jag vet att det är många, många fler än jag som ägnat sig åt Jojo-bantandets o-ädla konst och som hela tiden behöver hitta ny motivation för att fortsätta att leva på ett viktstabilt liv.

Själv har jag hittat motivation i att springa – något som jag hade skrattat rått åt för ett år sedan. Själva springandet har nu fått bli stöttepelaren för de nya utmaningar som jag skaffat mig.
Igår träffade jag nämligen Liselotte på Itrim och la upp planen för mitt tredje Itrim-år.

Efter att ha Besegrat mina Hjärnspöken och lärt mig gå Balansgång över parmesanträsket är det dags för parollen:

Fit för första gången vid 50!

Jag kommer nu att använda Itrim Täby som styrketräningslokal för övningar med min egen kroppsvikt. Liselotte (som är Personlig Tränare !) har hjälpt mig med ett styrketräningsprogram att följa 1 gång / vecka fram till Hässelbyloppet och sedan 2 ggr /vecka.

Vi inledde övningarna med sedvanlig mätning av vikt och muskelmassa (0,8 kg under viktmålet) och konstaterade att ett givet mål nu är att omvandla fett till muskler utan att ändra på vikten. Här är det många av mina bloggvänner som jobbat för länge sedan, men för min del så är det först nu – efter nästan två år – som jag kan hitta motivation att

 1. bry mig (så länge vikten var rätt spelade det inte mig någon större roll vad den bestod av)
 2. orka (mmm, lulla fram i skogen är inte alls så ansträngande som att göra styrkeövningar )

Jag har också lovat att göra styrkemätning var 6:e vecka enligt följande fem enkla punkter:

 • Crunch – ”små sit-ups” (hur många på en minut?)
 • Benböj (hur många på en minut?)
 • Armhävningar (hur många på en minut?)
 • ”Jägarvila” – alltså 90 grader mot väggen (hur länge???)
 • Plankan (hur länge?)

Jag som gillar tabeller och diagram nappade bums 🙂

20130905-175347.jpg
Årets sista barärmade runda?

By the way – idag var det andra gången i livet som jag sprang (näääästan) 8 km!!! Det gick kanonbra tills pektån brann

Dagens sorgliga är att jag inte får tag i de underbaraste löpartajtsen i spräckligt lila-cerise-svart. De är slut på varenda Stadiumbutik 😦

Istället blev det svarta (igen) med vindskydd på låren och en ny rosa (igen) långärmad tröja.

20130905-175237.jpg

4 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

4 svar till “Styrketräning??? Motivation när målet är nått -del 2

 1. AnnamariaG

  Vecka 6 här…skönt att höra att även du en gång i tiden resonerade som jag gör nu…skit samma :-O vad det är som väger, bara jag når vikten 😉 får ta tag i muskelbyggandet sen….nu är mina benhinnor friska, sprang lopp förra torsdagen och efter den är höften paj 😦 och jag som inget hellre VILL än att springa, går och går och går, men nån gång ska jag kunna SPRINGA….utan att få ont
  tack för din bok, läser den om och om igen 🙂
  MariaG

  • Åh vad roligt att du gillar boken!
   Härligt att höra att behinnorna är OK, men skit med höften:(
   Själv skulle jag inte överleva utan bästa kiropraktorn Malin – i fredags fick hon fixa till sommarens vanskötsel 😉

 2. Ulrika

  Bästa Jenny! Gud vad spännande att läsa och vad härligt att motivationen för styrketräning har infunnit sig. Ska du springa hässelbyloppet?! Wow vad häftigt och spännande! Saknar dig! Hälsa mina kollegor 🙂 kram från Ulrika

  • Jag saknar dig oxå!!!! Hoppas att lillan sköter sig 😉 Min första skrek i princip oavbrutet de första fem veckorna, sedan något mindre… (Hon blev ju rätt OK till slut ändå 😉
   Liselotte är toppen som PT-bra idé, tack! KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s