Överraskande vettigt val

Det gäller att lägga den här ljuvliga septemberhelgen på minnet. För tänk om det blir en lika lång och kall vinter igen…

Jag hade verkligen inte räknat med att det skulle bli ännu en barärmad springrunda.

Linne och svettig 8 /9 2013!! Memorable moment

Linne och svettig 8 /9 2013!! Memorable moment

Att det överhuvudtaget blev något sprunget får jag tacka er kära läsare för och framför allt min man 😉

Efter två dagars slit med röjning, en sen fika med äppelpaj* och middagen redan stående i ugnen fanns alla chanser för latmasken att hoppa över den planerade snabbisen. Särskilt med tanke på de halvmosiga tårna borde jag väl låta bli att springa?

Brukar det inte regna när man plocka äpplen? :)

Brukar det inte regna när man plockar äpplen? 🙂

Men med Åsas tips om Compeedinpackning av pektån fanns bara ett svar på makens ”Du hinner före middagen” och det var att dra på linne, tajts, strumpor och snabba skor.

Så iväg då och göra ett ”snabbjobb” som jockeyerna skulle kalla det i motsats till upptrappningen av antal kilometer. Bara bort till Rösjöhallen och hem, en sträcka på 2.20 km och äntligen under 6 minuter!!, närmare bestämt 5:50/km.

Jag räknade om tiden/km till vad det skulle ha blivit på de förhatliga 60 metrarna i mellanstadiet. Faktum är att det är i princip den hastigheten jag presterade på den otäcka rödstubbiga banan då, för 40 tjocka år sedan…

Nästan lika snabb som på 60 meter 1973

Nästan lika snabb som på 60 m 1973

Ja, jag vet att jag tjatar om mina gräsliga mellanstadieidrottsupplevelser, men jag tycker att det är viktigt att hitta orsakerna till dessa märkliga spår i hjärnan och till mina påhittade ideér om vad jag klarar och inte.

Jag hoppas att kunna inspirera fler till att leta upp gamla dumheter som blivit sanningar, krossa dem och gå vidare med en ny och fräsch bild av vem ni är och vad ni har kapacitet till!

* Smuldeg på fiberhavregryn, fullkornsvetemjöl, Stevia strö och smör. Kokar äpplen lite först, så slipper degen vara så länge i ugnen och riskera att bli bränd.

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s