Alkohol – mina erfarenheter och tips

En stor orsak till min tidigare övervikt stavas A L K O H O L.

Andre Clouet Champagne

Det är nog få som inte är medvetna om att alkohol är en kaloribomb utan like och att vettet går ut där alkoholen går in – vilket för en matmissbrukare ofta innebär att det hamnar både det ena och det andra i munnen tillsammans med vinet eller vad nu alkoholintaget består av.

Det kanske inte alla vet är att alkoholen som ju är ett gift står först i raden av ämnen som måste hanteras av kroppen. Det innebär i praktiken att annat ”skräp” slipper igenom eftersom kroppen är upptagen med att förbränna alkoholen.

Tips!

Först och främst : Bannlys Bag in Box!

Den här sommaren har inte en enda vinlåda hittat hem till oss, enligt beslut i den riskanalys som ingick i min sommarplan.

Sommaren 2012 fanns det några ”rester” från student- och 50- årsfester att hålla stångna, men dem var jag inte så orolig för eftersom det var min första sommar som normalviktig och jag fortfarande var väldigt reglerad i hur jag åt och drack och motionerade.

Sommaren 2013 skulle det ha varit förödande att ha boxar hemma eftersom jag levt min andra normalviktiga sommar mycket mer lössläppt när det gäller mat och dryck.

Jag tror inte att jag hade fixat att dricka rimligt mycket vin den här sommaren om vi hade låtit 4*75 cl Some Zin stå framme på köksbänken

Jag menar inte att man aldrig någonsin kan köpa en låda vin, utan att det är en fara att vara väl medveten om.

Det finns oändligt mycket att säga på detta område. Jag har skrivit om det tidigare i t ex:
Fredag – dricka kolhydrater

Med detta sagt ser jag fram emot en trevlig kväll på stan, närmare bestäm på lite förskottsfödelsedagsfirande på mysiga kvarterskrogen med min väninna 🙂

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Alkohol – mina erfarenheter och tips

  1. Det är ett problem jag är glad för att slippa:-)
    Eftersom jag äter starka smärtstillande jämt så kan jag inte dricka alkohol. Ska jag dricka sånt måste jag låta bli mina tabletter i 2 dygn sammanlagt. Inte värt det!
    Var nog 3-4 år sen sist som jag drack. Då blev det en pina colada:-)
    Hoppas kvällen blev trevlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s