Är det bättre för viktkämpar med kallare väder?

Burrrr – i morse var Facebook fullt av ”jag fick ta fram isskapan” , ”frost på bilrutan” etc.

Själv gjorde jag av med det sista på mitt Stadium-presentkort som jag fick när jag fyllde år. Kände att det var dags för vantar redan när jag sprang i ösregnet i tisdags.

Touch Glove- "springvantar" som man slipper ta av när man vill kolla sin Run Keeper eller byta musik eller nåt:)

Touch Glove – smarta vantar som man slipper ta av när man vill kolla sin Run Keeper eller byta musik eller nåt:)

Frågan man kan ställa sig nu är om det är bra eller dåligt ur ett hälsoperspektiv att det blir kallare. Vi pratade lite om det igår när jag träffade Itrimmare på N:a Bantorget igår kväll. Tack Ann-Charlotte och hela gänget för en trevlig kväll hos er!

 • Å ena sidan skulle det kunna vara bra att en del kalorier går åt till att hålla värmen. Jag har ingen aning om hur de vetenskapliga beläggen ser ut , men någon liten mängd energi borde förbrukas på att värma upp kroppen, särskilt på den frusne som minskat i volym.
 • Å andra sidan är det lurigt med höst- och vinterkläder, åtminstone de av fluffig och gosig karaktär…
Vinterkappa stl 46

Vinterkappa stl 46 (18)

Men det kan också vara en glädje att plocka fram höstjackor! Både en av tjejerna som var med i går kväll och jag har sett fram emot våra höstjackor i små storlekar. Det är smart att inte ge sig själv utrymme att gömma undan eventuella överflödiga kilon i bylsiga jackor och stora stickade tröjor!

Tröja och jacka från Uniqloe New York

Förra höstens inköp från New York

Nu dags för middag. En superenkel favorit:

Laxsoppa

Lax-, torsk- och räksoppa med sockerärter.

6 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

6 svar till “Är det bättre för viktkämpar med kallare väder?

 1. Stina

  Bra tips och du är lika fin som vanligt! 🙂 ❤
  PS/ Jag har min lila….

 2. Vädret och temperaturen ute har nog ingen större betydelse för viktminskningen, tror jag. Däremot älskar jag frisk luft. Att jag alltid gillat hösten kanske delvis beror på att jag då har kunnat ”gömma” mig i större kläder. Men jag hoppas att den tiden är förbi nu.
  I morgon startar min resa för att komma under 80 kilo vilket skulle innebära 25 kilo mindre. Bra med lite extra ”press”/pepp från dig 😉 Inget pulver, ”bara” sund livshållning och så lite kolhydrater som känns OK!

 3. Linda

  Soppan ser jättegod ut! Finns receptet på bloggen?

  • Nej, bara i nåt gammalt inlägg, men så enkelt:

   Ugnsstek laxfilé kryddad med SaMaria Seafood&Fish.
   Ånga eller koka sockerärtor.
   Värm färdig Kelda fisksoppa (4%).
   Lägg i sockerärtor och lax+ ev räkor.
   En klick 5% Creme Fraiche, citronskiva o kapris som dekoration om man vill…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s