Easy peasy – vila och återhämtning

Ja, så är det för mig just nu 🙂

Uttrycket lär komma från en gammal engelsk TV-reklam för citrondiskmedel 😉 ”Easy Peasy Lemon Squeezy”.

Hur som helst är det här vad jag gjort träningsmässigt:

 • Igår – dagen efter Mil-loppet blev det några hundpromenader i sakta mak.
 • Idag ett ”Lugnt” (Puls-)pass på Itrim. Körde med Activio för att för ovanlighetens skull hålla koll på att jag verkligen körde lugnt och inte mer.
20131015-101819.jpg

Itrim Mörby

Det finns mer att läsa om mitt första, lätt skrämmande, möte med Activio här:

Testat träning på nytt sätt

I inlägget ovan reflekterade jag även över det nya ovana valet av handduk. Tänk att inte behöva ta med det absolut största badlakan man kan föreställa sig för att försöka gömma kroppen – vad lätt väskan blev 😉

En annan dusch-grej som slog mig på Itrim-träningen idag var också en påminnelse om det ”gamla” livet:

20131015-105700.jpg
Duschar med dörr!!! Så klokt!!

Tack för det från alla oss som inte har/hade som favoritsysselsättning att visa upp våra fläskiga magar, gungande lår, bånglande underarmar ens för träningskompisar med liknande volym/utseende.

Det här är en av viktiga små saker som den naturligt livslångt normalviktige kanske inte ens kan föreställa sig…
Men det känns så betydelsefullt att någon/några som ska stötta en i livsstilsförändringen verkligen kan sätta sig in i VAD som kan ha betydelse för en överviktig. Vad som kan vara:

 • besvärligt eller t o m omöjligt
 • skämmigt eller t o m hemligt
 • utmanande eller t o m skräckinjagande

Kanske handlar det om vardagsföreteelser, som för en naturligt smal person är så oviktiga att de inte ägnas en tanke.

Här krävs fantasi och man har dessutom väldans nytta av erfarenhet, kunskap och insikter. 

Vilka erfarenheter har ni av ”små detaljer som betyder så mycket”? Vad har ni upptäckt som har förändrats med t ex minskad vikt och/eller nya tankar? 

Det slog mig plötsligt hur det var att som utrymmeskrävande person våga sätta sig bredvid någon på buss eller T-banan…

 

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Easy peasy – vila och återhämtning

 1. AnnamariaG

  Nåt som slagit mig är att människan som står vid vågen på Itrimmötena är väldigt viktig och kan avgöra hur resten av dagen, veckan, månaden blir….Sist jag var där var jag osäker på hur det stod till, jag hade känt att det varit motigt ett tag och bävade för att ställa mig på vågen…precis när vågen pep och jag gick av, så kom en annan i gruppen fram och började prata med hon som stod och vägde mig, dvs, jag fick bara vågkvittot i handen och så pratade hon vidare med den andra människan från gruppen, jag kände mig väldigt snopen och avsnoppad, och som om jag var väldigt ointressant…nu är jag en ganska stark person och hade dessutom ett bra resultat på vågkvittot trots, dålig feeling, men att ha fått lite pepp där och då, och något hejarop hade varit trevligt….såna här småsaker är viktigare än man tror, hoppas detta inte upprepar sig, eller också att det gör det, för då ska jag tala om för hon vid vågen att hennes uppträdande kan vara väldigt viktigt för hur man mår resten av veckan…
  Och att vi andra i gruppen tänker oss för och inte ”stör” när andra väger sig….
  AnnaMariaG

  • Jamen visst är det jättviiktigt! Skönt att du fixar det, men det vore ju inte fel om du uppmärksammar vederbörande på vad som hände. Hälsorådgivarnas jobb är ju att stötta, så det borde vara en värdefull information, att ens agerande kan förbättras. Välment feed-back är en gåva som jag tror skulle landa bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s