Jimmie Choo och Louboutins – inget för en tungviktare

Skor lär ha en central roll i mångas kvinnors liv. I mitt liv har aldrig märkesskor haft någon plats och jag har inte förstått tjusningen med skogarderober av ”Sex & The City”-kaliber eller tanken på att köpa några smala guldremmar på stilettklack för 3000:- eller mer.

Det skulle ju möjligen kunna vara som med några andra saker som jag tidigare förnekat att ha något som helst intresse för:

  • Shirt Factory (”den supertöntiga butiken med löjligt små storlekar på kläderna”)
  • Löplabbet (”dit bara de som KAN springa får gå, dit inga tjockisar utan löpteknik äger tillträde”)

Men att köpa skor var ju inte kul! Även om det gick att få tag i snygga skor som passade i butiken (40-41) så klämde de alltid efter en mindre stunds användande och jag hade skavsår av i princip allt. Inte så märkligt – med en hel del kilon för mycket blev det trångt och tungt för fötterna att vistas i pumps.

Men när jag vintern 2012, alla kilon lättare,  fick syn på dessa stövlar ropade de högt på mig från hyllan. Vi blev ett oskiljaktigt par och jag har t o m promenerat ett antal kilometer tvärs igenom Stockholms City i dem utan att få ont i fötterna!

Precis lagom högklackade

Precis lagom högklackade

Förra hösten letade jag som besatt i New Yorks skobutiker efter ett par boots, som  jag precis såg framför mig. Men icke ett spår av dem någonstans. Antingen hade de för höga klackar eller var gjorda av plastmaterial eller fanns bara upp till 39 eller…

Väl tillbaka i Sverige, så väntade de i Mörby Centrum! De här bootsen gladde mig speciellt häromdagen, när jag insåg att jag kände mig lite extra snygg, så här efter en lång sommar och sensommar med mycket loafers och gympadojor 😉

Kul att ”trippa” lite igen – utan ont!

Tamaris - med specialbekväma sulor

Tamaris – med specialbekväma sulor

Å så var det ju springskorna då…

Jösses – aldrig hade jag i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig vara ägare till denna lilla samling. Det ska dock erkännas att de lila ”snabba skorna” var ett felköp, men man lär sig på vägen…

Här saknas "innegympaskorna"

Här saknas ”innegympaskorna” …

Några Jimmy Choo eller Louboutins kommer jag med största sannolikhet aldrig att skaffa mig, men jag håller inte för helt otroligt att det ryker någon tusenlapp på ett par dubbade vinterspringskor. Med risk för att utropas till 2013 års Knäppgök delar jag härmed med mig av ”Så får du grepp i vinter” från Marathon.se.

PS. Känner ni igen den? mm, min ”snabba sko” som jag precis hittade listad i ett annat MArthontest. Den får där etiketten ”Löpkänsla med Akilleshäl” – testarna klagade på den hårda hälkappan. Just det – vem fick vila 3 veckor i somras pga hälen? Tester är inte så tokigt – borde läst innan jag köpte dem. DS

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s