Hälsosamt knäppa underbara vänner!

Ni har ju redan hört om bakningsspektaklet förra veckan:
Riktigt seriös övning för ”Ghost Busters”.

Igår var det dags igen!
Fick ett sms från L :
I morgon hade jag tänkt springa 1 timme i «MIN BACKIGASTE» bana. Det vore kul med sällskap”

Det är här jag inser att JAG blivit knäpp på riktigt…
En glad känsla av förväntan infann sig nämligen!
Nåt i stil med vad jag tidigare kunde känna inför en krogrunda eller ett besök vid Ben&Jerry-disken…

Vi förberedde oss med att repetera HLR :
20131111-195354.jpg
Vår vackra huvudstad visade sig från sin allra bästa sida.
20131111-195516.jpg
Svårt att fatta att det är 11 november!
20131111-202905.jpg
Bilden gör troligen inte lutningen rättvisa, men backen var en av de segare
20131111-195709.jpg
8,84 km hann vi med på en timme (och då tappade jag en handske tre (!) gånger… Det måste ha sänkt snitthastigheten rejält 😉
20131111-195830.jpg
Trots att Run Keeper påstod att jag gjort av med nästan 700 kcal blev det inget besök på Stockholms Glasshus.

Dagens övning följde f.ö. L’s smarta idé att verkligen kicka igång den nya veckan på rätt spår riktigt ordentligt!

För egen del kunde jag kanske ha känt mig lite mer energifylld (en timmes promenad med ankelvikter+2 snabb-kilometrar igår) men ser man ur ett större perspektiv var det väldigt bra ändå! De första kilometrarna (före backarna…) gick med ett snitt på 6:36, så nu känns det inte bara helt rimligt utan lätt att kunna springa motsvarande sträcka i det platta Vårruset på under halvtimmen 🙂
Å där dök ett bra första 2014-mål upp, direkt ur fingrarna på tangentbordet 🙂
Tänk vad bra det är att låta tankarna styra och att få ner det tänkta till beslut och aktiviteter!

8 kommentarer

Under Uncategorized

8 svar till “Hälsosamt knäppa underbara vänner!

 1. Cia

  Herregud vad du är bra igång! Bara att gratulera.
  Jag skrev mitt brev till mig själv i går – det där man ska få om ett år. Där skrev jag om hur glad jag var för att ha kunna spring 5 km under 30 minuter. Det kanske var att ta i lite när jag ser att det är ett av dina mål nästa år trots att du sprungit så länge. Nåja, det kan väl bli 2015 istället och lite kan man väl få skratta åt om ett år. 🙂
  Cia

  • Tack Cia ! Men det behöver inte alls betyda att inte DU skulle göra 5 km under 30 min!!! Vi har ju alla helt olika förutsättningar 😀

   Du har ju ett halvår på dig att träna! Mitt tips är att göra en långsiktig plan med korta mål, små steg i taget.

 2. Susanne

  Jag är riktigt impad av din springning!
  Tycker du lätt ska anmäla dig till tjejmilen.
  🏆

  • Tack 🙂 När är den? Har planerat Vårruset i maj och så ”Topploppet” i september förutom Midnattsloppet i sugusti. Får inte bli för tätt…

   • Susanne

    Ja det borde jag ju veta som är anmäld… Årets var 5 september!
    Underbart kul härligt . Längtar till 2014!

   • Tack:) Får kolla på det … Mm ännu ett utmaningarnas år. Vissa personer har fått för sig att det ska simmas i hav med våtdräkt på sig. Och vad är då min första tanke? ”Finns inga våtdräkter i min storlek”…,

 3. Cia

  Om jag inte långseglar nästa sommar tänker jag springa Parloppet i Hagaparke, Bara 5k men det roliga är att man anmäler sig i tvåmannalag och springer banan åt varsitt håll så man möter varandra. Sedan räknas tiderna ihop. Min svärdotter sprang i år och gillade det skarpt. Kanske kan ni ta det som träningslopp tillsammans?
  Cia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s