Är det möjligt att hålla vikten över jul?

Det kan bara du själv svara på!

Jag har klarat det 2011 och 2012, så det vore väl tusan om jag inte skulle klara det igen…

Jennys Jul 2010

Jennys Jul för 3 år och ca 25 kg sedan…

 • Men det låter ju inte klokt!
 • Man måste väl ändå kunna unna sig att få gå upp i vikt över jul i alla fall?
 • Visst – om du vill, men det går att låta bli, utan att vara helt fanatisk…

Hur har jag burit mig åt då? 

Det skulle jag ju kunna skriva en oändligt lång bloggpost om, men jag gissar att ni, liksom jag, börjar bli lite smått upptagna nu med 28 dagar till Doppareda´n (Dopp-i grytan ja, sirapsvört badad i fet buljong, sån´t som man behövde på 30-talet för att hålla sig varm och mätt…)

Så, inför julen 2013 bjuder jag på Jennys Julkalender –  lite kortare, lite juligare, lite tipsigare, lite mindre filosofiskt (med länkar till lite mer ”kött på benen” för den som vill, har tid och ork 😉

Start i morgon, 4 veckor kvar att planera och göra kloka val!

Och vad ska jag syssla med som är så himla upptagen då?

Jo, till min stora glädje ska jag fara runt som en liten tätting och hålla Inspirationsmöten, med fokus just på de ”hotfulla helgerna”.

Domherre, hane

Domherren, julfågel och tätting 🙂

Förresten – har ni önskemål om Julkalenderämnen??

2 kommentarer

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Uncategorized, vikt, Viktminskning

2 svar till “Är det möjligt att hålla vikten över jul?

 1. Susanne

  Julkalendern ser jag fram emot!
  För december kan bli en tuff månad känner jag älskar ALLT jag ska försöka sprida ut allt det goda och så får jag väl motionera ut av sjutton.

  • Vad roligt!
   Det låter som att du är på helt rätt spår 🙂 Inget in i munnen på kredit är en toppenbra ledstjärna! Och med spridning av ”gracerna” funkar det mesta – utom en rulle pepparkakor och 125 g ädelost till glöggen som hon i röda tröjan ovan nog var på väg att trycka i sig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s