Sommartrailers

Jag ska be att få börja bjuda på lite smakprov från min kommande bok, som presenteras på bokmässan i september! Hoppas att ni ska gilla mina trailers, sådär som före filmpremiärer 🙂

Låt oss börja med Inledningen. Varför skriver jag en till bok, efter Hjärnspöken?

memory lane

Före- bild. Inte förebild.

Att lära sig att balansera på en slak lina är min bild av vad som krävs för att upprätthålla en livsstilsförändring och göra den långsiktigt hållbar. De avgrunder som just jag riskerar att ramla ned i består bland annat av mitt obalanserade förhållande till ost. För dig kanske det handlar om för många arbetstimmar, chips, glass, godis eller bag-in-box. Balansgången omfattar några punkter som jag gång på gång återkommer till och som är mitt budskap med den här boken:

  • Det är inte så enkelt som energi in – energi ut. Huvudet måste vara med.
  • Identifiera dina Hjärnspöken och jobba med dem.
  • Du måste se långsiktigt på din livsstilsförändring.
  • Lita på dig själv.
  • Du är värd att må bra.

Balansgång är min andra bok om livsstilsförändring. Den handlar om att lyckas upprätthålla balansen efter att du genomfört en stor förändring och nått ditt mål. Balansgång lär dig förändra tankar och ingrodda föreställningar för att kunna bryta mönster och dåliga vanor. Det stora jobbet i förändringsarbetet är det du gör med huvudet och den viktigaste kroppsdelen i det här sammanhanget – hjärnan.  Med den här andra boken vill jag fortsätta att dela med mig av mina erfarenheter. Jag hoppas kunna inspirera till att skapa en balanserad livsstil och att lyckas få förändringarna att hålla i längden.

Nu har jag levt mitt nya liv i fyra år. Ett balanserat och hälsosamt liv som jag har kämpat hårt för att nå, efter 30 år som jojo-bantare. Min förra bok Hur jag besegrade mina Hjärnspöken, handlar om hur jag under ett år tog mig från en destruktiv livsstil med övervikt, ständig värk och kläder från herravdelningen i storlek 2XL till en hälsosam storlek 38. Det jag inte visste då var att den egentliga utmaningen skulle börja efter det första omvälvande året.

20131106-172121.jpg

Kan inte motstå att prova en 2XL-klänning på en lite mindre kropp.

Balansgång tar alltså vid ett år efter att jag startade min livsstilsförändring. Jag hade då varit normalviktig och hållit mig under min målvikt i över åtta månader. Nu började de stora mentala utmaningarna:

Nu när jag trodde att jag att jag var säker i min nya livsstil och i min nya kropp.

  • Nu när även omgivningen började ta för givet att jag var den som jag såg ut att vara på utsidan, smal och smidig.
  • Nu när de gamla vanorna knackade på när jag var som minst beredd.

Jag insåg att en långsiktigt hållbar livsstilsförändring inte alls bara handlar om att mäta och väga mat eller att springa kilometervis, utan om att lära sig att balansera på en slak lina i verkligheten och vardagen. Den här andra boken, Balansgång, berättar om den fortsatta kampen mot valda sanningar och gamla hjulspår och att hitta en jämvikt i livet där det finns utrymme för att ta hand om sitt eget välmående såväl fysiskt som psykiskt.  Det är förstås inte alltid så lätt att vara en balanserad människa. Min stora matpassion är ost, och den fortsätter att utsatta mig för stora prövningar. Jag trillar ibland dit på just ost, men skillnaden mot alla gånger tidigare är att jag nu inte ligger kvar där hjälplöst och sprattlar.

Ostdisk

Lämna en kommentar

Under Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, träning, Uncategorized, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s