Dan före dan

Ett superenkel litet tips innan det drar iväg på allvar:
En måttstock av något slag!

Det finns olika sätt att hålla lite koll. Kanske med ett målsnöre runt midjan och självklart hur kläderna sitter.
Även om man planerat att inte försaka alla julens fröjder kan det vara klokt att ha en konkret påminnelse om hur man vill att det ska vara i januari. Sitter allting tajt på Annanda’n kanske en lite längre promenad kan göra susen.
Om inte annat så för psyket som får en påminnelse om att det finns ett liv utanför den julbubbla man eventuellt befinner sig i 🙂

I år är det åter bara tre julstrumpor här 😦
Ännu en förändrad tradition.
Det känns märkligt att fira jul utan sin dotter. Hon har ”julpasset” på Flyinge, 65 mil bort och fick med sig sin strumpa till Skåne när hon var uppe under Luciahelgen.

Somliga strumpor är mer strumplika än andra :)

Somliga strumpor är mer strumplika än andra 🙂

På tal om traditionernas vara eller icke vara tycker jag fortfarande att det är kul att skapa sina egna. Vi har varit tillsammans i snart 25 år, men det är nog egentligen de senaste 7-8  åren som vi verkligen skapat våra alldeles egna traditioner. Våra respektive familjers traditioner smälter samman och med barnens stigande ålder ändras förstås idéerna om vad som är viktigt.

  • Julstrumpa, kom med mannens amerikanska familjehistoria. Tidigare hade vi varsin strumpa laddad med marsipangris, tidning och någon liten sak. Numera är det bara choklad i en strumpa, gris i en och inget godis alls i min egen.
  • Skagen och Ale, vår alldeles egna tradition att börja själva julfirandet med på kvällen den 23:e. När allt är förberett för Julafton sätter vi oss i soffan och ser på någon av julfilmerna (som vi redan sett 43 gånger) och provar utvalda ale och äter skagenröra på toast.
  • Granen ska kläs i god tid (vi var sena i år och gjorde det inte förrän i lördags). En tradition som jag och dottern har infört och håller hårt på (i mannens familj togs den in och kläddes först kvällen före).
  • Mumma blandas högtidligt av mannen (den traditionen kommer från hans sida) och dricks ur sommarblommig (!) glaskaraff.
  • Rödvin är det nog inte så många som har på julbordet, men det har min mamma, min syster och jag. Det gäller bara att hitta rätt sort, så funkar det t o m till sill.

Ta det nu easy med dan-före-dan-stressen och försök hitta tid till lite rörelse!

Lämna en kommentar

Under Balansgång, Hälsa, Itrim, livskvalitet, Matmissbruk, Mental träning, Motion, Recept, träning, vikt, Viktminskning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s